Οικονομία

Κατά τα άλλα “Τουρκοφάγος” ο Μακρόν! Νέες επενδύσεις-”μαμούθ” από γαλλικές εταιρείες στην Τουρκία

Κι ενώ στην χώρα μας που όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός “μια μέρα κρατάει το θαύμα και τρεις το αντίθαμα” ακόμη να συνέλθουμε από την μέθη της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, σχεδόν άπαντες είναι πεπεισμένοι πως σε περίπτωση που....κουνηθεί ο Τούρκος οι....Φραγκολεβαντίνοι θα κατεβάσουν “ορδές” και .... θα πάρουμε την Πόλη!

Μόνο που φευ η αλήθεια απέχει παρασάγγας.... Γιατί καλές οι βαρύγδουπες δηλώσεις αλλά τις σχέσεις τις δημιουργεί το χρήμα όχι μόνο τα....κολλητιλίκια...

Νέες επενδύσεις από γαλλικές εταιρείες στην Τουρκία ανακοινώθηκαν χθες για να πάμε και στο ζουμί...

Στην ομιλία του σe συνάντηση με δημοσιογράφους στο Γαλλικό Παλάτι, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων Φρανκ Ρίστερ δήλωσε ότι η Έκτη Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Οικονομίας και Εμπορίου Τουρκίας-Γαλλίας (JETCO) είναι ο δείκτης της νέας δυναμικής εταιρικής σχέσης στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας.

Υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν 450 γαλλικές εταιρείες εγκατεστημένες στην Τουρκία, ανέφερε ο Riester και είπε: "Οι εταιρείες αυτές είχαν επενδύσεις 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2014 και 2019. Υπάρχει επενδυτική προοπτική 750 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια. Η επιρροή των γαλλικών εταιρειών στην Τουρκία είναι πραγματικά τέλεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τονίζοντας ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας είναι εξαιρετικά σημαντικό, ο Riester είπε: “Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε αμοιβαίο εμπόριο 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Βλέπουμε ότι το αμοιβαίο εμπόριο έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες. Ως εκ τούτου, φέτος πρόκειται να φτάνουν τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το διμερές μας εμπόριο”

“Μπορούμε να συνεχίσουμε αυτές τις συνεργασίες σε πολλούς τομείς. Αυτοί είναι βιώσιμοι τομείς. Διάφορες επενδύσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες στους τομείς του περιβάλλοντος, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταφορές, δημόσιες μεταφορές, υγεία, γεωργία και παραγωγή τροφίμων. Ένας από τους σημαντικούς τομείς αυτής της συνεργασίας είναι οι νέες τεχνολογίες” . χρησιμοποίησε τις φράσεις.

Επισημαίνοντας ότι ορισμένες γαλλικές εταιρείες ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στην Τουρκία, ο Riester είπε: “Υπάρχει ένας πολύ δυναμικός τομέας στην Τουρκία. Μερικές από αυτές αγόρασαν νέες νεοσύστατες εταιρείες στην Τουρκία. Οι τουρκικές εταιρείες εξετάζουν επίσης τι συμβαίνει στη Γαλλία. πιστεύουμε ότι θα έχει επιταχυνόμενο αποτέλεσμα στον τομέα των νέων τεχνολογιών, που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις δύο χώρες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Είχα επίσης την ευκαιρία να συναντηθώ με μερικούς Τούρκους επενδυτές. Είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω πόσο ανοιχτή σε άμεσες ξένες επενδύσεις είναι η προσέγγιση της Γαλλίας στο εξωτερικό εμπόριο. Η Γαλλία είναι η χώρα που προετοιμάζει τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για άμεσες ξένες επενδύσεις Αυτό αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητά του. Με την ευκαιρία αυτή, υποστηρίζουμε τις τουρκικές εταιρείες να επενδύσουν περισσότερο στη Γαλλία” ανέφερε...

Ο Franck Mereyde, Πρόεδρος της Γαλλικής Επιτροπής Συμβούλων για το Εξωτερικό Εμπόριο της Τουρκίας, δήλωσε ότι οι περισσότερες γαλλικές ή γαλλοτουρκικές εταιρείες συνεργάτες στην Τουρκία βρίσκονται στην Τουρκία εδώ και δεκαετίες και υπογράμμισε ότι αυτές οι εταιρείες είναι εταιρείες που φέρνουν τεχνολογία, γνώσεις και δεξιότητες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...