Οικονομία

Βitcoin: Νέα βουτιά 10% - Η πτώση της τιμής του ξεπερνά πλέον το 25%

Πάνω από 260 δισ. δολάρια από τη συνολική κεφαλαιοποίηση του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων «εξαϋλλώθηκαν» το τελευταίο 24ωρο, με μεγάλες ρευστοποιήσεις να συνεχίζονται σε όλες τις ψηφιακές ισοτιμίες.

Αναλυτικότερα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, το bitcoin, υποχωρεί άνω του 10% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 48.458 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Coindesk.

 

 

Η πτώση της τιμής του ξεπερνά πλέον το 25% σε σύγκριση με τα υψηλά των 64.800 δολαρίων στις 14 Απριλίου.

Παρόμοια πορεία ακολουθεί και το ethereum, το οποίο υποχωρεί στα 2,187 δολάρια με πτώση επίσης άνω του 10%, ενώ το πέμπτο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, το ripple, πραγματοποιεί βουτιά σχεδόν 20% με την τιμή του να είναι στα 1,03 δολάρια.

Οι μεγάλες ρευστοποιήσεις που παρατηρούνται είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερα από 260 εκατ. δολάρια από την αγορά των κρυπτονομισμάτων συνολικά, με τη μαζική πτώση να αποδίδεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό το εν λόγω νομοσχέδιο, ο φόρος για κέρδη που προέρχονται από χρεόγραφα, μετοχές και τα σχετικά παράγωγα προτείνεται να αυξηθεί στο 39,6% για όσους καταγράφουν κέρδη άνω του 1 εκατ. δολαρίων, το οποίο ενθάρρυνε τους επενδυτές να κατοχυρώσουν πρόωρα τα κέρδη τους.

«Η αγορά έχει ανεβεί αρκετά συνολικά και πιθανότατα "παγώνει" λίγο πριν από την επόμενη άνοδο», ανέφερε από τη μεριά του στο CNBC ο επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της πλατφόρμας Luno, Vijay Ayyar.

Σημειώνεται ότι εντός του 2021 η τιμή του bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 71% ενώ το ethereum έχει πραγματοποιήσει άλμα 200%.

Στο τελευταίο ράλι των ψηφιακών νομισμάτων έχουν συμβάλει οι αγορές από θεσμικούς επενδυτές, αλλά και από εταιρείες όπως η Tesla και η Square που αγόρασαν bitcoin αξία δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την ίδια ώρα ολένα και περισσότερες τράπεζες εξετάζουν να δώσουν σχετικές επιλογές σε πελάτες τους.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για επιβολή ρυθμιστικού πλαισίου στο bitcoin συνεχίζουν να εγείρουν ανησυχίες στην αγορά.

Η Ινδία σχεδιάζει να θεσπίσει νόμο για την απαγόρευση της διαπραγμάτευσης ή ακόμη και της ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τον περασμένο μήνα, ενώ τον Φεβρουάριο, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είχε χαρακτηρίσει το bitcoin «εξαιρετικά κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο», υπογραμμίζοντας ότι για τις απώλειες που ενδέχεται να υποστούν επενδυτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ