Ταξί Θεσσαλονίκης
Οικονομία

Ανυπολόγιστη ζημιά σε ιδιοκτήτες ταξί και ξενοδόχους η ακύρωση της ΔΕΘ

Η ακύρωση της διοργάνωσης της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) λόγω των επιδημιολογικών στοιχείων του κορονοϊού στη χώρα μας και ειδικά και στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε αναταραχή σε αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους της πόλης.

Η διοργάνωση της ΔΕΘ κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου αποτελούσε για τη Θεσσαλονίκη μια σημαντική οικονομική ένεση καθώς αρκετοί επαγγελματίες, όπως ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ταξί και γενικά η αγορά της πόλης για περισσότερες από δέκα ημέρες βίωνε την πολυκοσμία των εκθετών και των επισκεπτών με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πόλη μετά τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, ήλπιζε ότι θα κατάφερνε να τονωθεί σχετικά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα άρχιζαν να καταφτάνουν οι εκθέτες για να στήσουν τα περίπτερά τους στη ΔΕΘ η οποία είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τις πύλες της στις 5 Σεπτεμβρίου.

Με μελανά γράμματα περιγράφει στο Sputnik τα δεδομένα που φέρνει η ακύρωση της ΔΕΘ ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης.

«Είναι σχεδόν καταστροφικό για εμάς ότι η Έκθεση δεν θα ανοίξει. Περιμέναμε τον Σεπτέμβριο να ανοίξει η Έκθεση και να δουλέψουμε λίγο, γιατί για εμάς η Έκθεση δεν διαρκεί μια εβδομάδα, αλλά δουλεύουμε τουλάχιστον 15-20 ημέρες, γιατί έρχονται πιο νωρίς οι προμηθευτές, αυτοί που στήνουν τα περίπτερα και φεύγουν πιο αργά. Άρα υπάρχει μια κινητικότητα 15-20 ημερών. Αυτό πλέον δεν υπάρχει» τόνισε ο κ. Λεοντιάδης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του ότι θα ακυρωθούν και άλλες εκθέσεις (σ.σ. κλαδικές) που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του έτους εντός των περιπτέρων της ΔΕΘ-HELEXPO προκαλώντας περαιτέρω οικονομικά προβλήματα.

«Θα βιώσουμε δύσκολες στιγμές. Εμείς τώρα ετοιμάζουμε να κάνουμε κάποιο υπόμνημα, ίσως και διαμαρτυρία, γιατί αυτό κάπως πρέπει να καλυφθεί. Εντάξει να προστατευθούμε από τον κορονοϊό, τα λέγαμε τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ότι πρώτα η υγεία και η ζωή, αλλά και η δουλειά πάει από το κακό στο χειρότερο και οι συνάδελφοι είναι απελπισμένοι. Περιμέναμε τον Σεπτέμβριο να δουλέψουμε» είπε ο κ. Λεοντιάδης προσθέτοντας ότι η επιβατική κίνηση στα ταξί της Θεσσαλονίκης είναι μειωμένη και ότι τα έσοδά τους έχουν μειωθεί κατά 60% εξαιτίας της μειωμένης επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αλλά και της μειωμένης τουριστικής ροής στη Χαλκιδική.

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είναι και οι ξενοδόχοι που θεωρούν ότι η ακύρωση της ΔΕΘ είναι μια ακόμα βολή στην ήδη δύσκολη εποχή που βιώνουν καθώς τα ξενοδοχεία είναι ανοικτά αλλά τα δωμάτιά τους είναι άδεια.

«Δεν αντέχουμε. Κι από εδώ και πέρα, χωρίς Έκθεση είναι άθλια τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη. Δεν περνάει από το χέρι μας να κάνουμε κάτι. Είμαστε σε επαφή με την κυβέρνηση και η κυβέρνηση γνωρίζει πού πρέπει να ενισχύσει και τι πρέπει να κάνει προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία. Από εκεί και πέρα, όταν δεν υπάρχει σχετική κίνηση είναι υπερβολή να είναι ανοιχτά όλα τα ξενοδοχεία για να έχει το καθένα από τρία με πέντε δωμάτια γεμάτα» τόνισε στο Sputnik ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ