Οικονομία

Ινστιτούτο Bruegel: Το αίτημα να μην κοπούν οι συντάξεις δίνει την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν είναι σοβαρή

Το ελληνικό αίτημα για μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων θα λειτουργήσει τόσο σε βάρος του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, όσο και σε βάρος της αξιοπιστίας της απέναντι στους επενδυτές, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel Ζολτ Ντάρβας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο κ. Ντάρβας σημείωσε ότι κατά την άποψή του η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική για την βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Επίσης είναι σημαντική από άποψη δικαίου. Οι νέοι συνταξιούχοι είναι σε διαφορετικό πλαίσιο από ό,τι οι παλαιότεροι» δήλωσε.

Όπως συμπλήρωσε, «γενικότερα αν η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευθεί τόσο νωρίς πάνω σε ό,τι έχει συμφωνήσει λίγους μήνες πριν, δίνει την εντύπωση στους ξένους επενδυτές και στις αγορές ότι αυτή η χώρα μπορεί να μην είναι σοβαρή. Οπότε σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σου λένε ‘ας είμαστε προσεκτικοί, ας περιμένουμε να δούμε τί πραγματικά θα κάνει η χώρα’».

«Δεν θα συμβούλευα λοιπόν να ζητηθεί η ακύρωση της μεταρρύθμισης αυτής. Γνωρίζω ότι περικοπές είναι πολύ επώδυνες αλλά κατά την άποψή μου δυστυχώς είναι απαραίτητες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Ντάρβας θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 12.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ