Ρωσία

Κατηγορίες για τρομοκρατία απήγγειλε η Ρωσία εναντίον Ουκρανού

Οι ρωσικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για τρομοκρατία εναντίον ενός Ουκρανού πολίτη που θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία υψηλόβαθμου αξιωματικού του ρωσικού στρατού κοντά στη Μόσχα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Ουκρανία για τον θάνατο του 59χρονου Γιάροσλαβ Μοσκάλικ, υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Βασικών Επιχειρήσεων του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Προς το παρόν το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει σχετικά με τον θάνατο του Μοσκάλικ.

Επικαλούμενο την Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, το Interfax μετέδωσε ότι ο ύποπτος Ίγκνατ Κούζιν δήλωσε ένοχος για την δολοφονία του Μοσκάλικ και είπε ότι στρατολογήθηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλα πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται στην δολοφονία του Μοσκάλικ.

Ρώσοι μπλόγκερς που γράφουν για τον πόλεμο χαρακτήρισαν τον Μοσκάλικ ανερχόμενο αστέρα.

Είχε συμμετάσχει σε πολλές ρωσικές αντιπροσωπείες σε ανώτερο επίπεδο που είχαν πραγματοποιήσει συναντήσεις με δυτικούς αξιωματούχους με στόχο την διαπραγμάτευση συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου.

Είχε επίσης ασχοληθεί με το θέμα της Συρίας παρουσιάζοντας έκθεση για την στρατιωτικοτεχνική συνεργασία στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή σε ένα φόρουμ για την ασφάλεια, στη Μόσχα, το 2021.

Ο Μοσκάλικ σκοτώθηκε στην πόλη Μπαλασίκα, ανατολικά της Μόσχας, μερικές ώρες πριν ο απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...