Ρωσία

Ρωσική φρεγάτα που φέρει τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal εισήλθε στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ

Μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας που είναι εξοπλισμένη με τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι το πλοίο «Marshal Shaposhnikov», θα συνεχίσει να εκτελεί τις αποστολές του σύμφωνα με το σενάριο της προγραμματισμένης άσκησης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Στη Μεσόγειο Θάλασσα, η φρεγάτα θα λειτουργεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο εκπαίδευσης μάχης του στόλου" συνεχίζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το "Marshal Shaposhnikov" προσάραξε στο αιγυπτιακό λιμάνι Safaga, όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις  διπλωματικού χαρακτήρα, αθλητικοί αγώνες, ανάπαυση πληρώματος και ανεφοδιασμός του πλοίου.

Το πλήρωμα της φρεγάτας συμμετείχε σε πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα που διοργάνωσε η χώρα υποδοχής. Έγινε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας. Το προσωπικό επισκέφθηκε τις πόλεις Λούξορ και Ντεντέρα, γνωστές για τα αρχαία αιγυπτιακά μνημεία τους.

Τους  υποδέχτηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Χουργκάντα και εκπρόσωποι του στρατιωτικού ακόλουθου της Πρεσβείας.

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης τέθηκαν ζητήματα περαιτέρω ανάπτυξης της ρωσικής στρατιωτικής συνεργασίας και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Νωρίτερα ο υποναύαρχος A. El-Sayed και μια ομάδα Αιγυπτίων ναυτών ξεναγήθηκαν στο πλοίο, όπου ενημερώθηκαν για τα διάφορα είδη όπλων της φρεγάτας και τους εκσυγχρονισμούς που πραγματοποιήθηκαν.

Από τη Safaga, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, το πλοίο θα προχωρήσει στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ