ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Υπό τον φόβο των κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι τράπεζες της Κίνας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθυστερούν κατά πολλούς μήνες να πληρώσουν τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείας για το αργό πετρέλαιο και το καύσιμο που τους προμηθεύουν.

Αυτό ανέφερε το Reuters σε πρόσφατο δημοσίευμά του, προσθέτοντας πως αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες Καθυστερήσεις στις Πληρωμές

Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν οδηγήσει σε μείωση των εισφορών του Κρεμλίνου με αποτέλεσμα το ρωσικό υπουργείο άμυνας να δρα απρόβλεπτα. Έτσι, οι αναλυτές πιστεύουν πως έπιασαν τόπο οι αμερικανικές κυρώσεις σε τρίτες χώρες (όπως την Κίνα), αφού κατάφεραν να εμποδίσουν ή τουλάχιστον να διαταράξουν την ροή εσόδων της Μόσχας και κατ' επέκταση την χρηματοδότηση της ρωσικής πολεμικής μηχανής στην Ουκρανία.

Αρκετές τράπεζες στην Κίνα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Τουρκία έχουν αυστηροποιήσει τις συναλλαγές τους έτσι ώστε να μην επιβάλλουν οι ΗΠΑ κυρώσεις εναντίον τους. Το αποτέλεσμα είναι οι καθυστερήσεις ή ακόμη και οι ολοκληρωτικές ακυρώσεις μεταφορών χρημάτων προς την Μόσχα.

Για να είναι σίγουροι πως δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, κάποιες τράπεζες ξεκίνησαν να ζητούν από τους πελάτες τους να παρέχουν γραπτές εγγυήσεις που αναφέρουν πως κανένα άτομο ή οργανισμός από τις ΗΠΑ δεν συμμετάσχει στην συμφωνία ή αποτελεί δικαιούχος της πληρωμής. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν να ξεφύγουν από τους ελέγχους της Ουάσιγκτον.

Δύο πηγές του Reuters ανέφεραν ανώνυμα πως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι τράπεζες First Abu Dhabi Bank (FAB) και Dubai Islamic Bank (DIB) ανέστειλαν αρκετούς τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με το εμπόριο ρωσικών αγαθών.

Η τράπεζα Mashreq των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η τράπεζα Ziraat της Τουρκίας και οι τράπεζες ICBC και Bank of China της Κίνας συνεχίζουν να πραγματοποιούν πληρωμές, ωστόσο τις καθυστερούν αρκετές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ρωτήθηκε για πιθανά προβλήματα στις συναλλαγές, ο Ρώσος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε πως πράγματι υπάρχουν κάποια ζητήματα σχετικά με τις πληρωμές που δέχεται η Ρωσία από τράπεζες της Κίνας.

«Φυσικά η πρωτοφανής πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κίνα συνεχίζεται» είχε πει ο Πεσκόφ κατά την διάρκεια ομιλίας του με δημοσιογράφους. «Αυτό φυσικά δημιουργεί κάποια προβλήματα, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου μας και των οικονομικών μας σχέσεων με την Κίνα» έκλεισε ο Ρώσος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...