ρωσικός στρατός
Ρωσία

Δύο νέες στρατιές με 14 μεραρχίες και 16 ταξιαρχίες θα επανδρώσουν οι 300.000 στρατολογημένοι Ρώσοι αναφέρει το βρετανικό ΥΠΑΜ

Σύμφωνα με νέα αποκάλυψη της υπηρεσίας πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου άμυνας, το Κρεμλίνο θα δημιουργήσει δύο νέες στρατιές εντός του 2024. Παράλληλα, οι Βρετανοί εξηγούν γιατί και πώς θα υλοποιήσει η Μόσχα αυτήν την απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο Νέες Στρατιές στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε στις 20 Μαρτίου του 2024 πως η Ρωσία θα σχηματίσει δύο νέες στρατιές μέσα στο έτος. Εντός αυτών των δύο νέων στρατιών θα δημιουργηθούν 14 μεραρχίες και 16 ταξιαρχίες. Ο Ρώσος υπουργός δεν αποκάλυψε βέβαια την ακριβή μορφή, την τοποθεσία και την σύσταση αυτών των μονάδων. Ειδικοί εκτιμούν βέβαια πως κατά πάσα πιθανότητα θα πρόκειται για έναν συνδυασμό μηχανοποιημένων και τεθωρακισμένων μονάδων, όπως και μονάδων πυροβολικού και υλικοτεχνικής υποστήριξης. 

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών πιστεύει πως μία ρεαλιστική πιθανότητα είναι αυτοί οι νέοι σχηματισμοί να συνδέονται με προηγούμενες ανακοινώσεις σχηματισμού νέων μονάδων από το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Οι Βρετανοί θεωρούν πως οι Ρώσοι θα μπορέσουν να στρατολογήσουν αρκετούς άντρες ώστε να επανδρώσουν πλήρως αυτές τις νέες μονάδες. Όπως είναι γνωστό η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στρατολόγησης όπως η Ουκρανία, μιας και έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό, καλύτερη οργάνωση και αρκετούς εθελοντές που κατατάσσονται οικειοθελώς στο ρωσικό στράτευμα.

Οι Βρετανοί κατάσκοποι και αναλυτές του υπουργείου άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν βέβαια πως είναι πολύ πιθανό οι νέες αυτές ρωσικές στρατιές να αντιμετωπίσουν ένα άλλο πρόβλημα, αυτό της έλλειψης επαγγελματισμού εξαιτίας της χαμηλής εκπαίδευσης που θα λάβουν τα μέλη της. Εκτός από την λιγοστή εκπαίδευση η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών εκτιμά πως οι νέοι σχηματισμοί δεν θα έχουν επαρκές εξοπλισμό και υποδομές, δηλαδή θα αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με άλλες υπάρχουσες ρωσικές στρατιώτες μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεδομένης της περιορισμένης εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι νέοι στρατιώτες της Ρωσίας, της μαζικής χρήσης παλαιού εξοπλισμού και των ζητημάτων αναφορικά με τις ρωσικές στρατιωτικές υποδομές, είναι πολύ πιθανό αυτές οι νέες μονάδες των δύο στρατιών να υποφέρουν από παρόμοια προβλήματα έλλειψης πόρων» κατέληξε το βρετανικό υπουργείο άμυνας, οι δηλώσεις του οποίου εξυπηρετούν και έναν προπαγανδιστικό σκοπό.

Όπως και να έχει αναμένουμε εξελίξεις σχετικά με τις μελλοντικές ρωσικές στρατιές και το μέρος στο οποίο θα παραταχθούν, τον οπλισμό τον οποίο θα φέρουν και τον σκοπό τον οποίο θα υπηρετούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ