Ρωσία

Ρωσία: Καταδίκη σε Ουκρανό που προσπάθησε να μεταφέρει παράνομα εξαρτήματα για τους S-300 στην χώρα του

Δικαστήριο στη νότια Ρωσία καταδίκασε Ουκρανό σε κάθειρξη 11,5 ετών αφού τον έκρινε ένοχο για κατασκοπεία επειδή προσπάθησε να προμηθευτεί απόρρητα πυραυλικά εξαρτήματα για την Ουκρανία, όπως μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι ο άνδρας, τον οποίο ανέφερε ότι είναι ο 57χρονος Σεργκέι Κριβίτσκι, ήταν πράκτορας της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού. Δεν διευκρίνισε εάν ο ίδιος δήλωσε αθώος ή ένοχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η FSB ανέφερε ότι ο άνδρας προσπάθησε να αγοράσει απόρρητα εξαρτήματα για το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-300 προκειμένου να τα μεταφέρει λαθραία στην Ουκρανία.

Η FSB δήλωσε ότι ο Κριβίτσκι ήταν κάτοικος της Μελιτόπολης, μιας ουκρανικής πόλης που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις στις αρχές του 2022 στο πλαίσιο αυτού που η Μόσχα χαρακτηρίζει ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Μελιτόπολη είναι τώρα τμήμα της Ρωσίας, κάτι που το Κίεβο και η Δύση αρνούνται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...