Κόσμος

Απορρίπτεται το σχέδιο Μακρόν για την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Η Βρετανία απέρριψε το γαλλικό σχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι αυτό θα αποτελούσε “σημαντική κλιμάκωση” του πολέμου σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Τέλεγκραφ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε προτείνει αρκετές χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να εξέταζαν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες «στο πεδίο της μάχης» προσκαλώντας τη Δύση να κάνει  ό,τι χρειάζεται ώστε η Ρωσία να μην μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ωστόσο ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη θα οδηγούσε “αναπόφευκτα” σε ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Το ΗΒ είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν ως ο πιο δυναμικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, που συχνά πρωτοστατεί σε δωρεές, όπως τανκς και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, για να πιέσει τους δυτικούς συμμάχους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Απαντώντας στην πρόταση του κ. Μακρόν την Τρίτη, η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη βρετανικού στρατού .

«Πέρα από τον μικρό αριθμό στη χώρα που υποστηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις, δεν έχουμε σχέδια να πραγματοποιήσουμε μεγάλης κλίμακας αναπτύξεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρισι Σουνακ .

Ένας μικρός αριθμός στρατευμάτων υποστηρίζει επί του παρόντος τον στρατό του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής εκπαίδευσηςΒρετανικές αμυντικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι μια ανάπτυξη του ΝΑΤΟ θα σηματοδοτούσε μια “σημαντική κλιμάκωση” με τη Ρωσία.

Τα σχόλια του κ. Μακρόν έρχονται καθώς ο βρετανικός στρατός βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση. Το Υπουργείο Άμυνας δεν θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό της επόμενης εβδομάδας, όπως έμαθε η Telegraph, παρά το γεγονός ότι στρατιωτικοί παράγοντες προειδοποιούν για την κακή κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...