Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Μεντβέντεφ: H Μόσχα θα αναπτύξει νέα όπλα στα νησιά Κουρίλες

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα θα αναπτύξει νέα όπλα στα νησιά Κουρίλες που βρίσκονται στο επίκεντρο μιας εδαφικής διαμάχης με την Ιαπωνία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν υπογράψει ποτέ επίσημη συνθήκη ειρήνης που να θέτει τέλος στη σύγκρουση ανάμεσά τους που ανάγεται στην εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με τα νησιά Κουρίλες - τα οποία η Ιαπωνία αποκαλεί Βόρεια Εδάφη - να παραμένουν το βασικό εμπόδιο στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με το TASS, ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν αντιτίθεται στην υπογραφή συνθήκης ειρήνης με την Ιαπωνία, αλλά μόνο υπό τον όρο ότι το Τόκιο δεν θα αμφισβητεί πλέον το καθεστώς των νησιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ποιο είναι το κοινό λάθος που διέπραξαν Πούτιν-Νετανιάχου-Τράμπ στους πολέμους που ενεπλάκησαν; Το νέο Δόγμα και η "περίπτωση" της Ελλάδας

Οι σύγχρονοι πόλεμοι αμφισβητούν ολοένα και περισσότερο το δόγμα περί σύντομης διάρκειας πολέμων, καθώς οι πρόσφατες...
Μέση Ανατολή 0

Δεκάδες Ισραηλινοί νεκροί ή τραυματίες στο Λίβανο ενώ παγίδες με Α/Τ πυραύλους Kornet αυξάνουν τον αριθμό των κατεστραμμένων Merkava

Οι λιβανέζοι σιίτες τρομοκράτες χρησιμοποιούν ευρέως τακτικές ανταρτοπόλεμου που είναι το πιο επικίνδυνο είδος πολέμου