ρωσικό τηλεοπτικό απόσπασμα από την μελέτη M2 Bradley
Ρωσία

Τους το τρίβουν στην μούρη! Η Μόσχα έχει στα χέρια της ένα άθικτο ΤΟΜΑ Bradley των ΗΠΑ και το μελετά εκτενώς (Βίντεο)

Σύμφωνα με αμερικανική αμυντική σελίδα, εχθές Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου μεταδόθηκε στην ρωσική τηλεόραση ένα απόσπασμα, κατά το οποίο ένας δημοσιογράφος παρουσίασε στο κοινό ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης M2A2-ODS Bradley, το οποίο μεταφέρθηκε στη Ρωσία από το πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Η Ρωσία τόνισε πως ήταν πολύ δύσκολο να φέρουν πίσω το όχημα άθικτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λάφυρο Πολέμου στην Ρωσική Τηλεόραση

Πιο συγκεκριμένα, η μετάδοση έγινε στο ρωσικό κανάλι Channel 1 και εκτός από τον δημοσιογράφο έδειχνε και μασκοφορεμένα μέλη της ρωσικής ομάδας ανάκτησης, τα οποία εξέταζαν το αμερικανικής παραγωγής τεθωρακισμένο όχημα. 

Στόχος των Ρώσων ειδικών είναι να μελετήσουν αναλυτικά το αμερικανικό τεθωρακισμένο, έτσι ώστε να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις για τις δυνατότητές του, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και φυσικά τις ευαλωτότητες της πλατφόρμας. Αυτό γίνεται με κάθε τύπο δυτικού όπλου που καταφέρνουν οι Ρώσοι να ανακτήσουν από το ουκρανικό πεδίο της μάχης, ενώ προφανώς πρόκειται για μία διαδικασία που πραγματοποιεί και το ΝΑΤΟ με τα ρωσικά όπλα που χάνονται σε ουκρανικό έδαφος.

Μέσω αντίστροφης μηχανικής και δοκιμών οι ειδικοί κάθε χώρας μπορούν να μάθουν αμέτρητα πράγματα για ένα ξένο οπλικό σύστημα, ωστόσο η έκταση των ζημιών που έχει υποστεί το σύστημα στην μάχη καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της όλης διαδικασίας. 

Βέβαια σύμφωνα με τους ειδικούς της αμερικανικής The War Zone, στην περίπτωση του M2 Bradley στη Ρωσία έχουμε να κάνουμε περισσότερο με προπαγάνδα παρά με ένα μυστικό πρόγραμμα αξιολόγησης των δυνατοτήτων του αμερικανικού τεθωρακισμένου.

Όπως και να έχει, το απόσπασμα ξεκινάει με τον Ρώσο δημοσιογράφο να βρίσκεται στην καταπακτή του οδηγού, δείχνοντας λίγο αργότερα τα κουμπιά στο πάνελ του οδηγού του Bradley. Πάνω σε αυτά τα κουμπιά φαίνεται πως είχαν τοποθετηθεί οδηγίες στα ουκρανικά.

Έπειτα δείχνει στο κοινό πυρομαχικά διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών για το πολυβόλο όπλο του οχήματος και δεκάδες βλήματα 25 χιλιοστών για το αυτόματο πυροβόλο Bushmaster M242 του.

Η κάμερα εστίασε και σε ένα χαρτί οδηγιών, το οποίο στόχο είχε να υποδείξει στο πλήρωμα του οχήματος πώς να τοποθετούν τις σφαίρες στο οπλικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά ο δημοσιογράφος δείχνει κάποιες τρύπες στο κύτος τους M2 Bradley, οι οποίες σύμφωνα με τον Ρώσο προκλήθηκαν από ουκρανικά πυρά. Οι Ουκρανοί αφού εγκατέλειψαν το όχημα προσπάθησαν να το καταστρέψουν με πυρά για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων πολύτιμη τεχνολογία.

Το Πεντάγωνο δεν σχολίασε αν ανησυχεί για το γεγονός πως ο ρωσικός στρατός διαθέτει μία σχεδόν άθικτη (ο κινητήρας λειτουργεί κανονικά) μονάδα M2 Bradley στην κατοχή του, ωστόσο σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα νέα που έχει ακούσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ