Ρωσία

Πούτιν: Στις 14 Δεκεμβρίου θα κάνει τον "απολογισμό της χρονιάς" με συνέντευξη Τύπου

Για τις 14 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν όπου θα κάνει τον λεγόμενο "απολογισμό της χρονιάς". Ο Ρώσος πρόεδρος θα δεχτεί επίσης ερωτήσεις από τους πολίτες για πρώτη φορά μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η ανακοίνωση έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη μέσω του Κρεμλίνου.

«Στις 14 Δεκεμβρίου ο Πούτιν θα κάνει τον απολογισμό της χρονιάς», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι η συνέντευξη Τύπου και οι ερωτήσεις των πολιτών προς τον πρόεδρο θα μεταδοθούν από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1999 είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2024 για να διεκδικήσει μία ακόμη εξαετή θητεία.
 

Έξι πηγές δήλωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Reuters ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποφασίσει να είναι και πάλι υποψήφιος, καθώς πιστεύει ότι πρέπει να ηγηθεί της χώρας στη διάρκεια της πιο επικίνδυνης περιόδου που έχει αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ