νάρκη στην Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία

Ρωσικά τακτικά αεροσκάφη μετατρέπουν την Μ. Θάλασσα σε ένα αχανές ναρκοπέδιο-Ρίχνουν νάρκες ασταμάτητα από αέρος λέει το Κίεβο

Σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές, οι Ρώσοι συνεχίζουν να ναρκοθετούν την Μαύρη Θάλασσα, αυξάνοντας τον αριθμό ναρκών χρησιμοποιώντας και εναέρια μέσα για αυτόν τον σκοπό.

Μετατρέπεται σε ένα Εκτενές Ναρκοπέδιο η Μαύρη Θάλασσα

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ουκρανική σελίδα NV, η οποία επικαλείται την Natalia Humeniuk, την επικεφαλής του κέντρου τύπου της επιχειρησιακής διοικητικής ομάδας Νότος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων η Ρωσία παρατάσσει περισσότερες νάρκες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικότερα η Ουκρανίδα ανέφερε πως «ο εχθρός αυξάνει τον αριθμό ναρκών στα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Ανά διαστήματα παρατηρούμε την δράση της ρωσικής τακτικής αεροπορίας ακριβώς προς την κατεύθυνση του Φιδονησίου του Ευξείνου Πόντου, όπως επίσης και προς ναυτικές διαδρομές που ακολουθούν μεταφορικά πλοία. Έτσι οι επιπρόσθετες εκρηκτικές συσκευές που ρίχνουν τα εχθρικά αεροσκάφη πέφτουν στον δρόμο που ακολουθούν πολιτικά μεταφορικά σκάφη» εξηγώντας στην τηλεοπτική μετάδοση του United News την κατάσταση από την οπτική του Κιέβου.

Η Humeniuk πρόσθεσε πως μία ναυτική νάρκη καταστράφηκε στο ουκρανικό Τσορνομόρσκ (πρώην Ιλίτσιβσκ).

Σύμφωνα με την ίδια, η διαδικασία εξουδετέρωσης της νάρκης δεν ήταν εύκολη, αφού η ναυτική νάρκη μπορούσε να πυροδοτηθεί την στιγμή του εντοπισμού της.

«Ελέγχονταν από ειδικούς και καταφέραμε να την εξουδετερώσουμε μέσα σε δύο ημέρες, καταστρέφοντάς την ελεγχόμενα. Καμία ζημιά δεν προκλήθηκε στην ακτή, κανένας δεν τραυματίστηκε επειδή όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας πάρθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιήσεων έτσι ώστε να ενημερωθούν για τον κίνδυνο» ανέφερε η Ουκρανίδα.

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 έως και σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις παρατάσσουν ναυτικές νάρκες στην Μαύρη Θάλασσα.

Έκτοτε, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Γεωργία και η Ουκρανία έχουν στείλει ομάδες στην περιοχή για να εξουδετερώσουν αυτά τα πυρομαχικά στα χωρικά ύδατά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κίεβο κατηγορεί την Μόσχα πως ναρκοθετεί τα ύδατα λιμανιών της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου πέρυσι, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να υπονομεύσουν τις εξαγωγές σιτηρών και γενικά όλες τις διαδρομές πλοίων που πλέουν από ή προς ουκρανικά λιμάνια. Η Μόσχα από την άλλη αναφέρει πως στοχεύει πλοία που θεωρεί αυτή επικίνδυνα και κυρίως σκάφη που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις ουκρανικές δυνάμεις στον εν εξελίξει πόλεμο.

Πρόσφατα η ουκρανική Defense Express είχε αναφέρει πως ένα ακόμη πολιτικό σκάφος ανατινάχθηκε στην Μαύρη Θάλασσα από νάρκη θαλάσσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ