έκρηξη στην Συρία και Μπάιντεν
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Σφοδρότατο πλήγμα στην "καρδιά" αμερικανικής βάσης στη Συρία-Ο Μπάιντεν διέκοψε τον λόγο του και έτρεξε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (Βίντεο)

Ένα ισχυρό συνδυαστικό πλήγμα σημειώθηκε έναντι μίας αμερικανικής βάσης, ως αποτέλεσμα του οποίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρειάστηκε να σπεύσει στην αίθουσα συναντήσεων στην Ουάσιγκτον (Situation Room).

Καταστροφική Επίθεση!

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση της ρωσικής Avia-pro, μία αμερικανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στα πεδία πετρελαίου Al-Omar της Συρίας δέχθηκε ισχυρή επίθεση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καμικάζι χαμηλής παρατηρησιμότητας και πύραυλοι κρουζ χαμηλού υψομέτρου χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιήσουν το εν λόγω πλήγμα. Επιπρόσθετα, πλήγματα σημειώθηκαν και σε έναν αριθμό άλλων στόχων που ελέγχουν τα αμερικανικά στρατεύματα σε αυτήν την περιοχή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ως αποτέλεσμα των παραπάνω επιθέσεων, λέγεται πως διέκοψε τον δημόσιο λόγο του και έσπευσε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ουάσιγκτον, κοινώς γνωστή ως Situation Room ή Situation Center, για να μιλήσει με στρατιωτικούς αξιωματούχους και αξιωματούχους πληροφοριών ώστε να καταλήξει σε επιχειρησιακές αποφάσεις σχετικά με την τωρινή κατάσταση.

Ακόμα δεν έχουν διασαφηνιστεί οι ακριβείς απώλειες και υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Κρίνοντας βέβαια από το παρακάτω βίντεο, το οποίο φαίνεται πως παρουσιάζει το εν λόγω μεγάλο πλήγμα στην αμερικανική υποδομή, μιλάμε για καταστροφικές απώλειες. 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Το Ιράν Κρύβεται Πίσω από τις Νέες Επιθέσεις;

Σύμφωνα με νέα δημοσίευση του Reuters, εχθές ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε πως το Ιράν σε κάποιες περιπτώσεις «χρηματοδοτεί ενεργά» επιθέσεις με ρουκέτες και drones από φιλο-ιρανικές ομάδες έναντι αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων σε Ιράκ και Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος λέγεται πως έδωσε εντολή στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ να ερευνήσει περισσότερο το εν λόγω ζήτημα και να απαντήσει κατάλληλα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε πως έχει παρατηρηθεί αύξηση σε αυτές τις επιθέσεις την τελευταία εβδομάδα και ειδικά τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αφήσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή να «παραμείνουν αναμφισβήτητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κίρμπι ανέφερε πως πιστεύει ότι αυτές οι ομάδες υποστηρίζονται από την Islamic Revolutionary Guard (IRGC) του Ιράν και την ιρανική κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και την λιβανέζικη Χεζμπολάχ.

«Ξέρουμε πως το Ιράν παρακολουθεί στενά αυτά τα γεγονότα και σε κάποιες περιπτώσεις να χρηματοδοτεί ενεργά και δίνει κίνητρο σε τρίτους που ίσως θέλουν να εκμεταλλευτούν την σύρραξη για δικό τους συμφέρον ή για συμφέρον του Ιράν» τόνισε ο Αμερικανός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ