Italmas
Ρωσία

Ουκρανικό Παραλήρημα: Οι Ρώσοι παρουσίασαν νέο drone καμικάζι όμοιο του οποίου δεν έχει ξανά υπάρξει-Διεισδύει βαθιά στις εχθρικές άμυνες (Εικόνες)

Τίτλος ουκρανικού μέσου αμυντικής ενημέρωσης αναφέρει πως η Ρωσία αποκάλυψε ένα νέο drone καμικάζι με εμβέλεια 200 χιλιομέτρων που είναι πιο επικίνδυνο από το διάσημο UAV Lancet της Μόσχας.

Πιο συγκεκριμένα η Ρωσία παρουσιάζει το περιπλανώμενο πυρομαχικό Italmas ως την εξέλιξη του drone Lancet όσον αφορά τις τεχνικές του προδιαγραφές.

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά (loitering munition) - γνωστά και ως drones αυτοκτονίας ή drones καμικάζι - είναι εναέρια οπλικά συστήματα, τα οποία πετούν στην περιοχή πάνω από τον στόχο πριν τον ανιχνεύσουν και τον χτυπήσουν. Τα συστήματα αυτά επιτρέπουν γρήγορο χρόνο αντίδρασης εναντίον κρυμμένων στόχων, χωρίς την ανάγκη παράταξης πολύτιμων πλατφορμών κοντά στην περιοχή του στόχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Ξέρουμε για το Νέο Φονικό UAV;

Ρωσικά μέσα αναφέρουν πως η εταιρεία Aeroscan, παλαιότερα αποκαλούμενη ZALA Group και γνωστή για την ανάπτυξη και παραγωγή των διάσημων drones καμικάζι Lancet, έχει παρουσιάσει το νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Italmas (λουλούδι).

Το Italmas λέγεται πως διαθέτει σημαντικά βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές σχετικά με το UAV Lancet. Οι αναφερόμενες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μεγαλύτερη εκρηκτική κεφαλή (χωρίς όμως να διευκρινίζεται το μέγεθος της καινούργιας) και παρατεταμένο βεληνεκές που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα. Το εν λόγω μη επανδρωμένο εναέριο όχημα λέγεται πως είναι εξοπλισμένο με έναν βενζινοκινητήρα, ενώ η δεξαμενή καυσίμου του βρίσκεται ενσωματωμένη στις πτέρυγές του.

Προστίθεται από τα ρωσικά μέσα πως οι δοκιμές της νέας μη επανδρωμένης συσκευής ξεκίνησα τον χειμώνα του 2023, ωστόσο μέχρι στιγμής είναι δημόσια γνωστό μόνο το γεγονός πως το Italmas διαθέτει όλα τα απαραίτητα επιχειρησιακά πρότυπα στην Ρωσία. Αυτό το μάθαμε στις αρχές του φετινού φθινοπώρου. Περαιτέρω λεπτομέρειες και πληροφορίες αναφορικά με το εν λόγω πρόγραμμα της Μόσχας παραμένουν απόρρητες.

Οι Ρώσοι πάντως παρουσιάζουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Italmas ως την εξέλιξη του Lancet στον τομέα των τεχνικών προδιαγραφών, ενώ εξωτερικά αναφέρουν πως το νέο UAV μοιάζει με το ιρανικό περιπλανώμενο πυρομαχικό Shahed-136. Το Italmas διαθέτει παρόμοιο τρόπο εκτόξευσης με το ιρανικό drone καμικάζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένες πηγές αναφέρουν επίσης πως οι Ρώσοι χειριστές drones έχουν ενσωματώσει έναν ηλεκτροπτικό σύστημα στο υπερσύγχρονο αυτό drone καμικάζι, επιτρέποντας έλεγχο και στόχευση σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το έχουμε ξαναδεί στο μη επανδρωμένο αερόχημα HAROP της ισραηλινής IAI.

Βέβαια δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί τίποτα μέχρι στιγμής, μιας και το ακριβές σύστημα στόχευσης του drone αποτελεί μία από τις μυστικές πληροφορίες του προγράμματος. Όπως και να έχει όμως η Μόσχα διαφημίζει το Italmas ως ένα όπλο ικανό για «βαθιά διείσδυση» στις εχθρικές άμυνες, ακόμη και σε απόσταση 100 με 150 χιλιόμετρων από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

GALLERY

Italmas
Italmas
Italmas
Italmas
Italmas
Italmas
Italmas
Italmas
Italmas
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...