Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Να τους κόψουμε την παροχή του αγωγού TAP-Ο Αλίεφ αναγνωρίζει το Ψευδοκράτος στην Κύπρο προσβάλλοντας τον ελληνισμό

Ο πρόεδρος των Αζέρων Ιλχάμ Αλίεφ, ο στρατός του οποίου βαρύνεται με εγκλήματα πολέμου στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, έχει μπλοκάρει τον διάδρομο Λατσίν για να λιμοκτονήσουν χιλιάδες Αρμένιοι, μας δηλώνει επίσημα πλέον ότι η χώρα του αναγνωρίζει ουσιαστικά την σημαία του Ψευδοκράτους, προσβάλλοντας τον ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια περίοδο, ο αγωγός φυσικού αερίου TAP του εν λόγω ισόβιου προέδρου των Αζέρων, διέρχεται ελληνικό έδαφος και μεταφέρει φυσικό αέριο στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Δεν κατανοούμε τον λόγο που έχουμε ως χώρα ενεργειακή συμφωνία και παροχή φυσικού αερίου με μια χώρα που είναι όχι απλά σύμμαχος των Τούρκων, αλλά το δεξί χέρι της Άγκυρας, η οποία σκοτώνει Αρμενίους, προσβάλει τον ελληνισμό και όλον τον πολιτισμένο κόσμο.  

Φυσικό αέριο έχει νοτίως της Κρήτης, στο Ιόνιο, στην κυπριακή και Ισραηλινή ΑΟΖ, και έτσι δεν κατανοούμε τον λόγω που θα πρέπει να μείνει ενεργός ο αγωγός των Αζέρων από το ελληνικό έδαφος;

Οι Αζέροι είναι ανοικτά εχθροί τόσο της Ελλάδος όσο και της Κύπρου, ενώ σε περίπτωση πολέμου Ελλάδος-Τουρκίας θα πολεμήσουν δίπλα-δίπλα με τους Τούρκους, και εμείς θα παίρνουμε αζέρικο αέριο;

Τι ετοιμάζουν στην  2η Σύνοδο Υπουργών Υπεύθυνων για τη Διαχείριση Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών

Με την σύνοδο αυτή προετοιμάζεται το έδαφος για χαλαρή ένωση όλων των τουρκόφωνων κρατών, υπό την ηγεσία της Τουρκίας φυσικά.

Αυτή διαδικασία θα έχει πολλά στάδιο, πολιτιστική ένωση, οικονομική ένωση, πολιτική ένωση και τέλος στρατιωτική συμμαχία κατά πάντων.    

Ο Αλίεφ, είπε στον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων στην εν λόγω σύνοδο: "η σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου πρέπει και θα κυματίζει πάντα στο Αζερμπαϊτζάν. Θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο στον σωστό δρόμο."

Ο ίδιος έδωσε το μήνυμα «Θα υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον στον σωστό δρόμο».

«Ο τουρκικός κόσμος είναι μια μεγάλη οικογένεια», είπε ο Αλίεφ ενώ τόνισε ότι η Σύνοδος Αρχηγών Κρατών (TDT) θα πραγματοποιηθεί δύο μήνες αργότερα και ότι σε αυτή την συνάντηση αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για τη συνεργασία στη διαχείριση καταστροφών".

Επισημαίνοντας ότι ο τουρκικός κόσμος είναι μια μεγάλη οικογένεια, ο Αλίεφ είπε: «Σήμερα, ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών έχει καταφέρει να πάρει τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια κλίμακα, αλλά από εδώ και πέρα ​​πρέπει να εργαστούμε αποτελεσματικά ώστε οι δυνατότητες επιρροής μας να επεκταθούν ακόμη περισσότερο. Εδώ, φυσικά, τόσο η αμοιβαία βοήθεια όσο και η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, του συνεχούς συντονισμού και των διαβουλεύσεων σε πολιτικό επίπεδο, της αλληλοβοήθειας στον τομέα της ασφάλειας".

Η κομβική λέξη εδώ από τον Αλίεφ  είναι η "ασφάλεια", δηλαδή η στρατιωτική συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των τουρκόφωνων χωρών.

Το όραμα των Τουρκο-μογγόλων είναι να κυριαρχήσουν ως μια χαλαρή ένωση τύπου ΝΑΤΟ, στο μέλλον, εκβιάζοντας και απαιτώντας επιρροή και εξουσία στον πλανήτη, και αυτό σημαίνει πολλά για τις χώρες στόχους της Άγκυρας, όπως η Ελλάδα, Κύπρος και αργότερα η Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ