Κυβέρνηση

Μητσοτάκης: "Δεν κρύφτηκα ποτέ είμαι πάντα εδώ στα δύσκολα... Προτεραιότητά μας είναι η διάσωση των πολιτών"

«Η διάσωση των πολιτών είναι η προτεραιότητα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο Θεσσαλικό κάμπο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός σε έκτακτο μήνυμα μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης στη Λάρισα, μιλώντας στον απόηχο του σφοδρού «χτυπήματος» της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα μας.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι να εκκενώσουμε τους συμπολίτες μας, είτε από αέρα, είτε χρησιμοποιώντας λέμβους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι επιχειρούν ήδη δεκαπέντε ελικόπτερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν το ισχυρότερο καιρικό φαινόμενο. Έχει πλημμυρίσει έκταση τριπλάσια από τον Ιανό. Συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν μέλη τους. Ευχαριστώ Πυροσβεστική, Αστυνομία, Ένοπλες δυνάμεις για την πρωτοφανή προσπάθεια.

Προτεραιότητα για τις επόμενες ημέρες να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να εκκενώσουμε τους συμπολίτες μας από μέρη που κινδυνεύουν είτε από αέρα, είτε με λέμβους είτε με ειδικά οχήματα του στρατού.

Το φαινόμενο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ως προς τις βροχές και τις καταιγίδες έχουμε όμως προβλήματα στη Λάρισα με τον Πηνειό και απαιτείται ακόμα η μέγιστη δυνατή εγρήγορση και οι συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετη στήριξη, για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες σε αποζημιώσεις των νοικοκυριών. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών -οικοσκευές και αποζημίωση των σπιτιών που έχουν καταστραφεί», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σύσκεψη που είχε με δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, στο Δημαρχείο Καρδίτσας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Καταλαβαίνω και τον θυμό και την οργή. Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ, είμαι πάντα εδώ στα δύσκολα. Θα βάλουμε πλάτη, θα στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση».

Άμεσα ξεκινά και η αποκατάσταση των ζημιών και των αποζημιώσεων. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η χώρα έχει και τις οικονομικές δυνατότητες και το μηχανισμό αρωγής για να δουν γρήγορα την ανακούφιση που μπορεί να τους παρέχει το κράτος για να ξαναρχίσουν τις ζωές τους.

Ταυτόχρονα έχω εκκινήσει τις διαδικασίες να διεκδικήσω από την ΕΕ τη μέγιστη σχετική στήριξη. Έχω στείλει επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν για πρόσθετη στήριξη ώστε η ευρωπαϊκή αρωγή να μην μένει στα λόγια. Και στην ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για τις υποδομές. Να είμαστε ενωμένοι μπροστά στη μεγάλη πρόκληση. Μαζί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και να ξαναχτίσουμε όσα η φύση με πρωτοφανή μανία κατέστρεψε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...