Βλαντιμίρ Πούτιν σε νέα μαθήματα στα ρωσικά σχολεία
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Νέα μαθήματα στα ρωσικά σχολεία: Οι μαθητές θα εκπαιδεύονται με Kalashnikov, χειροβομβίδες και UAV! Παρουσία Πούτιν ξεκίνησε η νέα χρονιά (Εικόνα)

Νέα μαθήματα στα ρωσικά σχολεία συνδυάζουν στρατιωτικές ικανότητες και ιστορία με την οπτική του Κρεμλίνου για την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει τον δρόμο για νέες παιδαγωγικές μεθόδους, οι οποίες στόχο έχουν να δέχονται οι μαθητές στρατιωτικές γνώσεις και μία ανανεωμένη εθνικιστική αντίληψη.

Νέα Μαθήματα στα Ρωσικά Σχολεία

Λίγο πιο αναλυτικά λοιπόν, η νέα σχολική χρονιά στην Ρωσία έχει ξεκινήσει με έναν νέο κύκλο μαθημάτων που ενσωματώνει τόσο στρατιωτικές δεξιότητες όσο και τον τρόπο με τον οποίο το ρωσικό υπουργείο άμυνας βλέπει την ιστορία της Ουκρανίας. Στόχος του Κρεμλίνου είναι η νέα ρωσική γενιά να μάθει από «πρώτο χέρι» το τι γίνεται στην Ουκρανία και για ποιον λόγο, να ενημερώσει δηλαδή τους μαθητές για το υπόβαθρο της κατάστασης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αυτοπροσώπως βρέθηκε στο εναρκτήριο μάθημα μίας τάξης με 30 μαθητές την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με αναφορά της υπηρεσίας πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου άμυνας. Τα θέματα στο ανανεωμένο μάθημα εθνικής ιστορίας περιλαμβάνουν την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία και τον πρόσφατο πόλεμο στην Ουκρανία.

Βλαντιμίρ Πούτιν σε νέα μαθήματα στα ρωσικά σχολεία

Το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κύκλο μαθημάτων τον περασμένο χρόνο. Ένα ολοκαίνουργιο και πρωτοφανές θα λέγαμε στοιχείο, το μάθημα «Τα Βασικά για την Ασφάλεια της Ζωής», προορίζεται για τους μεγαλύτερους μαθητές και περιλαμβάνει μία βασική στρατιωτική εκπαίδευση, φυσικά βελτιστοποιημένη για παιδιά. 

Η στρατιωτική εκπαίδευση αφορά τον χειρισμό τυφεκίων Kalashnikov, την χρήση χειροβομβίδων χειρός, επιχειρήσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (δηλαδή UAV) και την παροχή πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης. Οι μαθητές θα δέχονται επίσης επισκέψεις από Ρώσους βετεράνους του εν εξελίξει ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Τα νέα ρωσικά μαθήματα έχουν τρεις στόχους σύμφωνα με ξένες αναφορές: αρχικά να αντιληφθούν οι μαθητές τον τρόπο με τον οποίο συλλογίζεται τον πόλεμο το Κρεμλίνο, δεύτερον να αποκτήσουν οι μαθητές έναν στρατιωτικό τρόπο σκέψης και τρίτον να ξέρουν κάποια βασικά πράγμα αναφορικά με την στρατιωτική εκπαίδευση, έτσι ώστε μελλοντικά να μειωθεί ο χρόνος επιστράτευσής τους, αν φυσικά αυτό κριθεί απαραίτητο.

Πάντως το ενδιαφέρον ξένων μέσων τράβηξαν τα μαθήματα σε επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αφού το γεγονός αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο σημαντικές είναι αυτές οι συσκευές στο πεδίο της μάχης του σήμερα, ειδικά στο πόλεμο της Ουκρανίας όπου χρησιμοποιούνται χιλιάδες drones καθημερινά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή