Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει από τη Συρία;-Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος στοχοποιήθηκε από αμερικανικό F-16

Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος εκτέθηκε στα «συστήματα στοχοποιήσεως» μαχητικών αεροσκαφών F-16 του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας στα νότια σύνορα της Συρίας.

Αυτό ανέφερε ο Ρώσος Υποναύαρχος Όλεγκ Γκουρίνοφ. Σύμφωνα με τον Γκουρίνοφ, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, τα F16 «επηρέασαν» τα ρωσικά αεροσκάφη με τα συστήματα καθοδήγησής τους. Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ρωσία παρενέβη στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας το 2015, ανατρέποντας την ισορροπία υπέρ του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Η Μόσχα έκτοτε έχει επεκτείνει τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις στη χώρα με μόνιμη αεροπορική βάση και διαθέτει επίσης ναυτική βάση.

Οι ΗΠΑ ηγούνται ενός συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους και έχουν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία φέτος.

Ο Γκουρίνοφ έκανε επίσης νέες καταγγελίες ότι Αμερικανοί πιλότοι είχαν παραβιάσει πολλές φορές τον εναέριο χώρο της Συρίας την περασμένη ημέρα.

Οι τριβές μεταξύ των ρωσικών και αμερικανικών στρατιωτικών σχηματισμών στη Συρία ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και τώρα έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την παρουσία περίπου 900 στρατιωτών μεταξύ της βάσης Al-Tanf και πολλών πετρελαιοπηγών στη βορειοανατολική Συρία για την καταπολέμηση του ISIS.

“Σε αντίθεση με τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στη χώρα, οι αμερικανικές δραστηριότητες δεν έχουν εγκριθεί από τις νόμιμες αρχές της Δαμασκού”, τονίζει Ρώσος ειδικός.

Από την άλλη, η αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, στην οποία  βρίσκεται η ρωσική αεροπορική διοίκηση Συρίας, προστατεύεται από ένα εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας.

Είναι γνωστό ότι πολλά συστήματα αεράμυνας S-400, Pantsir-S και Tor M2 αναπτύσσονται στην αεροπορική βάση.
Οι χθεσινές εκρήξεις στην πόλη Jabla, που βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Khmeimim, αποτελούν απόπειρα επίθεσης είτε κατά των Ηνωμένων Πολιτειών είτε των ισλαμιστικών ομάδων.

Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σκληρή απάντηση από τη Μόσχα.

Οι αναφορές για μια νέα επίθεση στη βάση ήρθαν εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του ρωσικού και του αμερικανικού στρατού στη Συρία.

Οι εντάσεις μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία αυξάνονται από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πέρυσι.

Μόλις μία ημέρα μετά την άφιξη των Raptors στην αεροπορική βάση Μουγουαφάκ Σάλτι στη βόρεια Ιορδανία τον Ιούνιο, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πέταξαν πάνω από μια φρουρά των ΗΠΑ που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Συρία, στην περιοχή αλ-Τανφ. Αργότερα, υπήρξαν αναφορές για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σε αντίθεση με τη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη στη χώρα, η αμερικανική παρουσία δεν έχει εγκριθεί από τη νόμιμη κυβέρνηση στη Δαμασκό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...