ρωσικό MiG-31 συνετρίβη
Ρωσία

Τρομερό: Ρωσικό αναχαιτιστικό MiG-31 διαλύεται στον αέρα δευτερόλεπτα πριν συντριβή (Εικόνες & Βίντεο)

Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Telegram δείχνει ένα αναχαιτιστικό αεροσκάφος τύπου MiG-31 Foxhound (Φόξχαουντ) της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας να διαλύεται στον αέρα, λίγο πριν συντριβή στο έδαφος.

Δημοσιευμένο από τον λογαριασμό Russian Fighter-Bomber (@fighterbomber), το βίντεο άγνωστης ημερομηνίας λέγεται πως καταγράφηκε πριν ξεκινήσει η ρωσική εκστρατεία στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Φαίνεται πως το υλικό καταγράφηκε από το αεροσκάφος που συνόδευε το MiG-31 στην μοιραία πτήση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το MiG-31 φαίνεται καθαρά να πιάνει φωτιά με ενεργοποιημένο το σύστημα προσγείωσής του, δευτερόλεπτα πριν το διμελές πλήρωμά του εκτιναχθεί. Λίγο αργότερα, το ρωσικό αναχαιτιστικό κάνει την τελευταία του «βουτιά», χτυπώντας έναν λόφο και δημιουργώντας μία μεγάλη πύρινη σφαίρα.

Η συντριβή παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αυτήν ενός MiG-31 που εθεάθη σχετικά πρόσφατα να πέφτει από τον ουρανό την ώρα που φλέγονταν. Το εν λόγω συμβάν συνέβη στην ρωσική περιοχή Μπουρμάνσκ στα τέλη του Απριλίου. Ωστόσο, πρόκειται για δύο διαφορετικά γεγονότα, αφού το υλικό από την φετινή άνοιξη δεν δείχνει κάποιο συνοδευτικό αεροσκάφος κοντά στο MiG-31 που συνετρίβη. Επιπλέον, στο ένα βίντεο το έδαφος είναι καλυμμένο από χιόνι, ενώ στο άλλο όχι.

Όπως και να έχει, και τα δύο ρωσικά αναχαιτιστικά συνετρίβησαν μετά από φωτιά που ξέσπασε στον κινητήρα τους.

Τα παραπάνω συμβάντα ήταν δύο από τα πολλά ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αεροσκάφη τύπου MiG-31, τόσο στην Ρωσία όσο και στο Καζακστάν, τα τελευταία χρόνια. Το Foxhound τέθηκε σε λειτουργία στον σοβιετική πολεμική αεροπορία το 1981 ως μία αρκετά εξελιγμένη έκδοση του MiG-25 Foxbat. Ήταν ένα αναχαιτιστικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο μέχρι και σήμερα επιχειρεί στις δυνάμεις αεράμυνας της χώρας.

Ποιο Είναι το MiG-31;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που πλοηγούνται με ραντάρ, ενώ μέρος του στόλου MiG-31 της Μόσχας έχει πρόσφατα τροποποιηθεί για να μεταφέρει τους βαλλιστικούς πυραύλους εναέριας εκτόξευσης τύπου Kinzhal, οι οποίοι μπορούν να πετάξουν με υπερ-υπερηχητικές ταχύτητες. Οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει εκτενώς αυτά τα πυρομαχικά στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το «Φόξχαουντ» ήταν σχεδιασμένο να εμπλέκεται με αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας σε μεγάλα υψόμετρα, όπως το αμερικανικό κατασκοπευτικό Lockheed SR-71 (που αποσύρθηκε) κλπ. Για να πετύχει υψηλές ταχύτητες, υψηλά υψόμετρα και γρήγορο ρυθμό ανόδου, το σοβιετικό αεροσκάφος θυσιάζει την ευκινησία που επιδεικνύουν άλλα μαχητικά. Όπως και να έχει, το MiG-31 είναι ένα από τα ταχύτερα αεροσκάφη παραγωγής της ιστορίας, αφού μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 3 χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα.

GALLERY

ρωσικό MiG-31 συνετρίβη
ρωσικό MiG-31 συνετρίβη
ρωσικό MiG-31 συνετρίβη
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ