Ρωσία

Ο Ναβάλνι τρολάρει τη ρωσική φυλακή με σειρά από παράξενα αιτήματα: «Μπορώ να έχω... ένα καγκουρό»;

Ο Αλεξέι Ναβάλντι, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, δημοσίευσε την Παρασκευή επιστολές που καταδεικνύουν πώς κοροϊδεύει τις αρχές των φυλακών επί αρκετούς μήνες με μια σειρά από παράξενα αιτήματα όπως ένα κιμονό, μια μπαλαλάικα, ένα σκαθάρι, ακόμη και το δικαίωμα να κρατά στο κελί του… ένα καγκουρό! 

Τα αιτήματα απορρίφθηκαν από την «ποινική αποικία IK-6» στο Μελέχοβο, περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά έγγραφα που δημοσίευσε στο διαδίκτυο η ηγετική μορφή της ρωσική αντιπολίτευσης αναφέρει το Reuters.

«Όταν είσαι σε ένα κελί σωφρονισμού και δεν έχεις πολλή διασκέδαση, μπορείς πάντα να διασκεδάζεις αλληλογραφώντας με τη διοίκηση της φυλακής», σχολίασε δηκτικά ο Ναβάλνι. Εκτίει συνδυασμένες ποινές φυλάκισης 11-1/2 ετών για απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου με κατηγορίες που, όπως λέει, πλαστογραφήθηκαν για να τον φιμώσουν.

Άλλα περίεργα αιτήματα του Ναβάλνι περιλαμβάνουν ένα μπουκάλι ουίσκι, ένα ραβδί, δύο σακούλια με φτηνό καπνό, και μια… μαύρη ζώνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...