Ρωσία

Ρωσία: Διέταξε τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κρίστο Γκρόζεφ - Στον κατάλογο των «πρακτόρων του εξωτερικού» το όνομά του

Η Μόσχα χρησιμοποιεί συχνά αυτόν τον χαρακτηρισμό για τους επικριτές του Κρεμλίνου, σπανίως όμως για μη Ρώσους πολίτες.

Ο 53χρονος Γκρόζεφ είναι ένας δημοσιογράφος εξειδικευμένος σε θέματα που αφορούν τη Ρωσία και εργάζεται στον ερευνητικό ιστότοπο Bellingcat, που εδρεύει στη Βρετανία. Συμμετείχε ενεργά στις έρευνες του Bellingcat για τη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: Στον κατάλογο των «πρακτόρων του εξωτερικού» το όνομα του Γκρόζεφ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας πρόσθεσε σήμερα το όνομα του Γκρόζεφ στον κατάλογο των «πρακτόρων του εξωτερικού». Νωρίτερα, δικαστήριο της Μόσχας διέταξε τη σύλληψή του, ωστόσο ο δημοσιογράφος δεν βρίσκεται στη Ρωσία. Το πρακτορείο RIA Novosti, επικαλούμενο μια πηγή, είπε ότι ο Γκρόζεφ κατηγορείται ότι βοήθησε έναν Ρώσο δημοσιογράφο, τον Ρομάν Ντομπροχότοφ, «να περάσει παράνομα τα σύνορα».

Η ρωσική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας FSB κατηγορεί επίσης τον Γκρόζεφ ότι βοηθά τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...