Ένοπλες Συρράξεις

Είναι όλοι πιόνια τους: Οι ΗΠΑ διαχειρίζονται τα γαλλικά & βρετανικά πυρηνικά λέει η Μόσχα-Η Δύση θα καταρρεύσει οικονομικά με τη νίκη της Ρωσίας

Η Ρωσία πιστεύει πως τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας και της Βρετανίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο γραμματέας τύπου το Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Έτσι ο Ρώσος επίσημος αντέδρασε στην δήλωση από το Παρίσι σχετικά με την γαλλική ανάγκη ενίσχυσης του πυρηνικού της οπλοστασίου. Με αυτόν τον τρόπο οι Γάλλοι θα προσπαθήσουν να μειώσουν την απόσταση από άλλες πυρηνικές υπερδυνάμεις, όπως την Ρωσία και την Κίνα.

«Κατ' επέκταση, εάν μιλήσουμε με την Αμερική και δεν συμπεριλάβουμε αυτά τα δύο οπλοστάσιο [το γαλλικό και το βρετανικό] δεν θα έχει κανένα νόημα η συζήτησή μας» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αυτήν την δήλωση, ο Ρώσος εννοεί πως στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα πυρηνικά οπλοστάσια της Γαλλίας και της Βρετανίας και όχι μόνο το ρωσικό και το αμερικανικό. Εάν γίνει μερική αποπυρηνικοποίηση της Ρωσίας, θα πρέπει να παρθούν αντίστοιχα μέτρα σε ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία.

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η εμπόδιση της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έναντι του Κιέβου.

Η Νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η επιτυχία των ρωσικών στόχων στην ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικά προβλήματα και να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή για την Δύση. Αυτήν την άποψη μοιράστηκε δημόσια ο Ισραηλινός στρατιωτικός ειδικός Yakov Kedmi.

Είναι πιθανό η νίκη έναντι των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να προκαλέσει την κατάρρευση του δυτικού χρηματιστηρίου. Ο ειδικός μίλησε για αυτό το ενδεχόμενο στον αέρα του προγράμματος «Βράδυ με τον Βλαντιμίρ Σολοβιόφ».

Yakov Kedmi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τι θα γίνει στην οικονομία τους εάν ο ρωσικός στρατός νικήσει στην Ουκρανία; Φοβούνται ακόμη και να θέσουν αυτό το ερώτημα, επειδή ξέρουν την απάντηση» είπε ο Kedmi.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό, οι συνέπειες της ρωσικής επιτυχίας στην ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης επί ουκρανικού εδάφους θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταστροφικές για τις νατοϊκές ώρες και για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Ο στρατιωτικός ειδικός πρόσθεσε πως μία τέτοια στρατιωτική έκβαση θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη και τον χρηματοοικονομικό τομέα. 

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο πόλεμος προκάλεσε ενεργειακή κρίση σε αρκετά μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου, ενώ οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση της αξίας των πρώτων υλών και κατ' επέκταση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...
Ρωσία 0

Η Ρωσία "παγώνει" το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου Zmeevik "δολοφόνου των αεροπλανοφόρων"-Οι "πυραυλικές προτεραιότητες" της Μόσχας (Βίντεο)

Η απόφαση του Κρεμλίνου να μην διασκορπίσει τους οικονομικούς του πόρους σε ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων όπως ο...