Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πούτιν ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου! Καλεί 147.000 Ρώσους για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την έναρξη εκστρατείας στρατολόγησης που διεξάγεται κάθε άνοιξη, καλώντας 147.000 πολίτες για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters .

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Πούτιν υπέγραψε εντολή και κάλεσε έως και 120.000 άτομα για την φθινοπωρινή εκστρατεία. Τότε, το TASS επικαλέστηκε τον υπουργό Άμυνας να είπε ότι η στρατολόγηση δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, τον επίσημο όρο της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όλοι οι άνδρες στη Ρωσία πρέπει να συμπληρώσουν ένα έτος στρατιωτικής θητείας μεταξύ 18 και 27 ετών ή ισοδύναμη εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά μέσο όρο, τα τελευταία χρόνια, περίπου 130.000 άτομα κλήθηκαν σε κάθε εκστρατεία άνοιξης και φθινοπώρου, αναφέρει επίσης το TASS. Όλο αυτό γίνετε από την στιγμή που η Ρωσία ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία αναζητώντας εθελοντές για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Τα διαφημιστικά μηνύματα που κυκλοφορούν προσφέρουν οικονομικά μπόνους και άλλα οφέλη, για να ανατρέψει τους φόβους ότι πλησιάζει μια μαζική κινητοποίηση παρόμοια με αυτή του Σεπτεμβρίου όταν χιλιάδες Ρώσοι εγκατέλειψαν τη χώρα, σημειώνει το Sky News.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...