Ρωσία

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει το μέγεθος του στρατού της για να αμυνθεί

Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει το μέγεθος του στρατού της, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρο και νυν αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Για να είναι σε θέση να υπερασπιστεί με επιτυχία τον εαυτό της, η Μόσχα χρειάζεται έναν στρατό με ένα μείγμα τόσο νεοσύλλεκτων όσο και συμβασιούχων, δήλωσε ο Μεντβέντεφ απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών του ρωσικού κοινωνικού δικτύου VK το Σάββατο.

"Ο στρατός μας πρέπει να είναι μεγαλύτερος ... τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι", είπε.

Η Ρωσία παρουσίασε πέρυσι σχέδια για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της σε 1,5 εκατομμύριο μάχιμο προσωπικό από 1,15 εκατομμύρια και έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις υψηλού επιπέδου για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ένα άλλο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε ο Μεντβέντεφ ήταν τα μέτρα για την αποτροπή των "ξένων πρακτόρων" από το να κερδίζουν χρήματα στη Ρωσία, αναφερόμενος σε ανθρώπους που, όπως είπε, κακολογούν τη χώρα αφού μετακομίσουν στο εξωτερικό.

"Αν θέλετε να ζήσετε εκεί, ζήστε εκεί. Αν θέλετε να λέτε άσχημα πράγματα για τη Ρωσία, κάντε το. Αλλά, τότε, δεν μπορείτε να κερδίσετε χρήματα στη Ρωσία", δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος και πρωθυπουργός.

Οι Ρώσοι νομοθέτες έχουν ήδη προτείνει μέτρα για την αποκοπή της οικονομικής πρόσβασης σε άτομα που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και καταδικάζουν τις ενέργειές της κατά της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...