Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

"Ζεσταίνεται" για παγκόσμια σύγκρουση ο Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία αναπτύσσει νέο τύπο στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των ΗΠΑ

Σύμφωνα με το ρωσικό περιοδικό «Military Thought» (ανήκει στο υπουργείο Άμυνας), η Μόσχα σχεδιάζει εδώ και μεγάλο διάστημα να χρησιμοποιήσει σύγχρονη επιθετικού τύπου στρατηγική και οπλικά συστήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες τεχνολογίες, αποκλειστικά κατά των ΗΠΑ.

“Η Ρωσία αναπτύσσει έναν νέο τύπο στρατιωτικών επιχειρήσεων χρησιμοποιώντας πυρηνικό δυναμικό για να προστατεύσει από πιθανές επιθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες”, ανέφερε το περιοδικό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ρώσοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι “οι ΗΠΑ ξεκίνησαν έναν άτυπο πόλεμο κατά της Ρωσίας αναθέτοντας ένα "καθεστώς μαριονέτα" στο Κίεβο".

Για αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ν. Μεντβέντεφ είπε ότι "ο στόχος της Δύσης να νικήσει τη Ρωσία με πληρεξούσιο ( Ουκρανία) δικαιολογεί οποιοδήποτε κόστος στο πεδίο της μάχης".

Όπως γράφουν οι συντάκτες του άρθρου, “οι ΗΠΑ χάνουν την ηγετική τους θέση στον κόσμο, με αποτέλεσμα η στρατιωτικοπολιτική τους πορεία προς τη Ρωσία να γίνεται πιο επιθετική.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι η Ρωσία θεωρείται ως ο «κύριος ένοχος για την απώλεια» της παγκόσμιας κυριαρχίας της Ουάσιγκτον.

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι μια «ήττα» της Ρωσίας σχεδιάζεται με τη μορφή μιας αμερικανικού τύπου «Στρατηγικής (παγκόσμιας) πολεμικής επιχείρησης πολλαπλών σφαιρών».

Σημειώνουν δε “ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν τον απώτερο στόχο αυτής της επιχείρησης την καταστροφή του αποτρεπτικού πυρηνικού δυναμικού της Ρωσίας, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με την ανάπτυξη συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας γύρω από τα σύνορα της χώρας ή με ένα στιγμιαίο παγκόσμιο πυρηνικό χτύπημα που μπορεί να καταστρέψει 65-70 % των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας".

Σύμφωνα με το περιοδικό "Military Thought" που εκφράζει απόψεις των Αξιωματούχων του Κρεμλίνου, “Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν και αναπτύσσουν ενεργά μια πολλά υποσχόμενη μορφή στρατηγικής χρήσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, σε συνδυασμό με την λειτουργία των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής, ως το κύριο μέσο και εργαλείο που θα εξουδετερώσει τις "προσπάθειες εφαρμογής των επιθετικών του Πενταγώνου", που σχεδιάζει να καταστρέψει τη Ρωσία με τη βοήθεια στρατηγικών επιχειρήσεων πολλαπλών σφαιρών".

ΟΙ ίδιοι σημειώνουν ότι “για να επιτευχθούν «οι πιο αποφασιστικοί στόχοι της ήττας του επιτιθέμενου» σχεδιάζεται η χρήση σύγχρονων στρατηγικών επιθετικών και αμυντικών, πυρηνικών και μη πυρηνικών όπλων, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες στρατιωτικές τεχνολογίες.

«Η πρόληψη της έναρξης της επιθετικότητας φαίνεται δυνατή με μια πειστική επίδειξη της διασφάλισης της εκπλήρωσης του κριτηρίου της αποτροπής, τουλάχιστον σε ένα από τα στάδια της  περιόδου της στρατηγικής επιχείρησης πολλαπλών σφαιρών του ΝΑΤΟ», διευκρινίζουν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Ουσιαστικά σε όλα αυτά μας προειδοποιούν ότι εκεί στο Κρεμλίνο είναι έτοιμοι να πατήσουν το κουμπί και να τινάξουν τον κόσμο στον αέρα, σύμφωνα και με  παλαιότερες δηλώσεις της ρωσικής ηγεσίας.

Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν πλέον τη συνεργασία με τη Ρωσία ως πιθανότητα και τώρα επικεντρώνονται στο να βγάλουν τη Ρωσία από τις τάξεις των μεγάλων δυνάμεων.

Η μείωση των δυνατοτήτων, της Ρωσίας να είναι  μεγάλη δύναμη, έχει επίσης προτεραιότητα για τις ΗΠΑ, σε σχέση με την πρόληψη ή την αποτροπή μιας στενότερης συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.

Αυτό ακριβώς το κρίσιμο σημείο μπορεί να εκτρέψει σε ακόμα χειρότερη έκβαση την ήδη άκρως επικίνδυνη κατάσταση Ρωσίας-ΗΠΑ στο ουκρανικό έδαφος, σε μια παγκόσμια σύγκρουση που θα έχει θύματα το 1/3 του πλανήτη.
Η άνοδος Κίνας και Ινδίας, με την ταυτόχρονη πτώση πολλών χωρών της δύσης, έχει φέρει την πίεση για αναδιάταξη των αποκαλούμενων Μεγάλων Δυνάμεων, στην πιο κρίσιμη στιγμή για ολόκληρο τον κόσμο.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ