Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Αγριεύει η κατάσταση-Κίνα-Ρωσία-Ιράν σε κοινή ναυτική άσκηση-Μυστική επιχείρηση “κεραυνός” των ΗΠΑ για να μην πάρουν οι Ρώσοι το UAV MQ-9

Επιχείρηση ‘κεραυνός” από την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Ευρώπης, η οποία μετά το χθεσινό συμβάν οργάνωσε  μυστική αποστολή για να περισυλλέξουν τα κομμάτια του αμερικανικού  μη επανδρωμένου εναερίου οχήματος, ώστε  αυτά να μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων.     

Σε βίντεο που δεν έχουμε επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του βλέπουμε το αμερικανικό drone και το ρωσικό μαχητικό.

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε ότι πρόκειται για πρόκληση εκ μέρους της Ρωσίας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «αθέλητη κλιμάκωση» μεταξύ των χωρών.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν παραδέχεται την ενοχή της και, αντίθετα, ισχυρίζεται ότι για το περιστατικά ευθύνονται οι  Ηνωμένες Πολιτείες, αφού το αμερικανικό drone παραβίασε τα «προσωρινά» σύνορα στην Νότιο Ουκρανία.

Το περιστατικό υπογραμμίζει τον υψηλό κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ των δύο δυνάμεων, ειδικά καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα και πληροφορίες στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ σίγουρα έστειλαν το drone, για να καταγράψει τις ρωσικές δυνάμεις που ετοιμάζονται για χερσαία επίθεση στην Ουκρανία. 

 
https://ku.life/wp-content/uploads/2023/03/cbs-online-video-cutter.com_.mp4

Το περιστατικό με την “ σύγκρουση” του αμερικανικού drone MQ-9 και ρωσικού μαχητικού Su-27, έχει πολλές προεκτάσεις, και σίγουρα δεν ήταν ένα απλό ατύχημα, όπως  θέλουν να το παρουσιάσουν πολλοί στην Μόσχα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμαρτυρήθηκαν για το περιστατικό, αφού πρώτα ειδική αμερικανική στρατιωτική μονάδα έτρεξε αμέσως στην περιοχή για να περισυλλέξει όλα τα συντρίμμια του MQ-9, ώστε  μην πέσει στα χέρια Ρώσων ειδικών.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο αιφνιδιασμός της πλευράς των ΗΠΑ, από την αντίδραση των Ρώσων χθες, κάτι που προμηνύει και άλλα “ατυχήματα”, τόσο στον Εύξεινο Πόντο, όσο και στην Βαλτική Θάλασσα.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS ανέφερε: «Μέχρι τώρα, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ.

Η Μόσχα χαρακτήρισε το περιστατικό πρόκληση και ελπίζει ότι ο Λευκός Οίκος θα απέχει από περαιτέρω εικασίες στα μέσα ενημέρωσης”.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι εμβόλισαν το αμερικανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, αποστέλλοντας μήνυμα στις ΗΠΑ,  να μην πλησιάζουν κοντά σε ρωσικό έδαφος, ενώ φέρονται εξοργισμένοι από τις πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, κοντά στην ρωσική επικράτεια και ειδικά σε μεγάλες πόλεις.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, θα συνεχίσουν να κινούνται σε διεθνή εναέριο χώρο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με μεγαλύτερη προσοχή, ενώ θα μετακινήσουν μαχητικά τους σε Βουλγαρία και Ρουμανία, για όλα τα ενδεχόμενα.

Ρωσία, Κίνα και Ιράν πραγματοποιούν ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο του Ομάν

Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν πραγματοποιούν ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο του Ομάν από τις 15 έως τις 19, αναφέρουν πηγές.

«Σύμφωνα με τις συμφωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και άλλων χωρών, οι ναυτικές δυνάμεις της Κίνας, του Ιράν, της Ρωσίας και άλλων χωρών θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Marine Security Belt-2023» στον Κόλπο του Ομάν από 15 Μαρτίου έως 19 Μαρτίου», και το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής πραγματοποιήθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι ασκήσεις διήρκησαν τρεις ημέρες, οι ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν βολές πυροβολικού κατά θαλάσσιου στόχου, εκπαιδεύτηκαν για την απελευθέρωση ενός αιχμαλωτισμένου πλοίου με ομήρους, στην παροχή βοήθειας σε πλοίο σε κίνδυνο στη θάλασσα και προσωπικό που επιπλέει στο νερό.

Η ουσία και εδώ είναι η παρουσίαση στην δύση, του στρατιωτικού άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν, ο οποίος κινείται ξεκάθαρα κατά των ΗΠΑ και της ΕΕ, με ανυπολόγιστες συνέπειες εφόσον συνεχιστεί η ένταση που έχει προκληθεί σε Ουκρανία και Εύξεινο Πόντο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ