Ρωσία

Ρωσία-"Καταπέλτης" η ομάδα του Ναβάλνι: Bουλευτές του Πούτιν με ακίνητα στην Ευρώπη επικρίνουν τη Δύση και όσους έφυγαν

Σύμφωνα με τα ΑΠΕ-ΜΠΕ και Novaya Gazeta Europe, ο βουλευτής Όλεγκ Μαρόζοφ έχει έπαυλη με την ονομασία «Καλιφόρνια» στο Μαυροβούνιο. Το σπίτι είναι στο όνομα της αδερφής του Όλγα Νασιμπούλινα. Ο Μαρόζοφ που αναφέρεται στην έρευνα, «προτείνει να βομβαρδισθεί το Κίεβο και οι Ρώσοι που έχουν φύγει από τη χώρα να χαρακτηρισθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα, ενώ τους δυτικούς πολιτικούς να τους απαγάγουν και να τους μεταφέρουν δια της βίας στη Ρωσία να δικαστούν». Εκτός των άλλων, ο εν λόγω βουλευτής λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι απειλή για τη Ρωσία ενώ προβλέπει την πλήρη καταστροφή της οικονομίας του Μαυροβουνίου.

Στη Βαρκελώνη ο γάμος της κόρης βουλευτή του κόμματος του Πούτιν στη Ρωσία

Ο βουλευτής Όλεγκ Ματβέϊτσεφ, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής που ερευνά τις παρεμβάσεις των ξένων χωρών στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, γιόρτασε τον γάμο της κόρης του Λίντια Σλουτσκόφσκι στην Βαρκελώνη, ισχυρίζεται η ομάδα του Ναβάλνι, η οποία κατόρθωσε να βρει φωτογραφίες και βίντεο από τη γαμήλια τελετή.

Η ίδια η κόρη του ζει στη Γενεύη και εργάζεται σε μια διεθνή οργάνωση που ασχολείται με θέματα ηθικής , αναφέρεται στο δημοσίευμα. Επίσης λαμβάνει τον μισθό της από το ίδρυμα Vremya, ιδρυτής του οποίου είναι ο Ματβεϊτσεφ, ενώ επικεφαλής του ιδρύματος είναι η 74χρονη μητέρα του. Η οργάνωση ασχολείται δήθεν με προεκλογικές εκστρατείες του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» και το 2020 και το 2021 έλαβε 285 εκατομμύρια ρούβλια. Μάλιστα ο Ματβέϊτσεφ αποκαλεί τους Ρώσους που έφυγαν από τη χώρα «Ιούδες» και το ΝΑΤΟ «καρκίνωμα στο σώμα του πλανήτη». Ο ίδιος είχε απευθύνει έκκληση να κατασταλεί η αντιπολίτευση με άρματα μάχης. «Αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά μας να μεγαλώσουν και να μην ακούσουν ποτέ τα επίθετα Γκρεμπέσνικο και Πουγατσόβα» (διάσημοι τραγουδιστές που τάχθηκαν κατά του πολέμου στην Ουκρανία), είχε δηλώσει κάποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συντονιστής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του κόμματος του «Ενιαία Ρωσία» έχει ιδιοκτησία στην Τοσκάνη

Ένα ακόμη πρόσωπο που αποτέλεσε αντικείμενο της έρευνας είναι ο πολιτικός επιστήμονας Κονσταντίν Κόστιν, συντονιστής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία». Ο Κόστιν είναι κάτοχος οικοπέδου και βίλας με ελαιόδεντρα στην Τοσκάνη, που είναι γραμμένα στο όνομα της συζύγου του Όλγκα Κόστινα, συνολικής έκτασης είκοσι στρεμμάτων. «Ο Κόστιν απόκτησε την περιουσία του με το να κάνει πόλεμο στον Αλεξέι Ναβάλνι… Όταν πριν από μερικά χρόνια παραβίασαν την ηλεκτρονική του αλληλογραφία, βρέθηκαν κάποιοι τρελοί λογαριασμοί τους οποίους απέδωσε στην προεδρική διοίκηση και ένα ολόκληρο «σχέδιο πολέμου κατά του Ναβάλνι’», αναφέρεται στην έρευνα της ομάδας του Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, ο πολιτικός επιστήμονας Κονσταντίν Κόστιν πρότεινε να «φυτέψουν» πράκτορες στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς, να το παραπέμπουν στη δικαιοσύνη και επίσης επινόησε ένα σχέδιο «με διατεταγμένες δωρεές», βάσει της λογικής που λέει ότι κάποιος προσφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον Ναβάλνι, αλλά στη συνέχεια απογοητεύεται» με την πολιτική του και τον παραπέμπει στη δικαιοσύνη.

Η ομάδα του Ναβάλνι εκτιμά ότι η αξία της περιουσίας του Κόστιν ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ