Ρωσία

Ρωσία: Το Κρεμλίνο έστειλε τον Ναβάλνι 11 φορές στην απομόνωση μέσα σε 6 μήνες

Μια επιτροπή εννέα ατόμων είναι αυτή που προτείνει αν θα στείλει ή όχι τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην απομόνωση, ενώ η απόφαση λαμβάνεται από την διοίκηση του Ρώσου προέδρου, ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του φυλακισμένου πολιτικού, οι οποίοι αποκάλυψαν τα ονόματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων της αποικίας κρατουμένων ΙΚ-6 που απαρτίζουν την επιτροπή.

Τα μέλη της επιτροπής έστειλαν τον Ναβάλνι 11 φορές στην απομόνωση μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Σχετικό βίντεο δημοσιεύεται σήμερα στο κανάλι Navalni Live στο YouTube.

Όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του εν λόγω βίντεο, ο διευθυντής της ΙΚ-6 Ντμίτρι Νόζκιν λαμβάνει οδηγίες από την Μόσχα και πραγματοποιεί στις φυλακές συσκέψεις με θέμα «πως θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή στον κύριο εχθρό του Πούτιν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις περισσότερες αναφορές για τον Ναβάλνι τις κάνει ο λοχαγός Μιχαήλ Νεϊμόβιτς, ο οποίος όπως αναφέρεται στο βίντεο «παρακολουθεί το κάθε βήμα του Αλεξέι και όλο του χρόνο τον ξοδεύει να συντάσσει αναφορές για παραβάσεις». Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του Ναβάλνι σε μια από τις συσκέψεις ο Νεϊμόβιτς ανέφερε ότι μέσα σ ένα μήνα συνέταξε 10 αναφορές, εκ των οποίων περίπου οι επτά για τον Ναβάλνι. Την τελευταία φορά ο Ναβάλνι μπήκε στην απομόνωση επειδή απευθύνθηκε στον Νεϊμόβιτς με το επίθετο του, χωρίς να χρησιμοποιήσει το όνομα και πατρώνυμο του (όπως συνηθίζεται στα ρωσικά).

Όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του Ναβάλνι, οι οποίοι παραθέτουν τα ονόματα των μελών της επιτροπής, η απόφαση για την μεταφορά του Ναβάλνι στην απομόνωση λαμβάνεται στην διοίκηση του Ρώσου προέδρου, η οποία με προτροπή του Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει τις σχετικές εντολές στη σωφρονιστική αποικία. Κατά την σύσκεψη που επακολουθεί μοιράζονται οι ρόλοι και στη συνέχεια η επιτροπή αποφασίζει να στείλει τον Ναβάλνι στην απομόνωση.

Στις 25 Ιανουαρίου ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε στην απομόνωση για 11η φορά. Από τα μέσα Αυγούστου έχει παραμείνει συνολικά στην απομόνωση 113 μέρες.

Στα μέσα Ιανουαρίου αρκετές εκατοντάδες γιατροί υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούσαν να σταματήσει η κακοποίηση του Ναβάλνι και να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη. Ρώσοι δικηγόροι, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη των νομοθετικών συνελεύσεων πολλών ρωσικών πόλεων, καθώς και οι νομπελίστες δημοσιογράφοι Ντμίτρι Μουράτοφ και Μαρία Ρέσα με ανοιχτές επιστολές εξέφραζαν την υποστήριξη τους προς τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης.

Στο Βερολίνο, μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία, έχει τοποθετηθεί ένα ακριβές ομοίωμα του κελιού απομόνωσης στο οποίο ο Ναβάλνι πέρασε περισσότερες από 100 ημέρες. Την παρουσίαση του κελίου που σηματοδότησε την διεθνή εκστρατεία #FreeNavalny για την απελευθέρωση του Ναβάλνι έκανε ο αδελφός του Αλεξέι Ναβάλνι, Όλεγκ και ο συνεργάτης του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λεονίντ Βόλκοφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Στρατηγικής σημασίας Ρωσικό σιδηροδρομικό "By-Pass" της γέφυρας του Κέρτς-Τι φοβάται ο Πούτιν και τι προσδοκούν οι Ουκρανοί;

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή στρατιωτικού εφοδιασμού θα εξυπηρετεί τον ρωσικό στρατό στην Κριμαία και επίσης τις δίδυμες...