Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές διαφημίζουν τα αυστριακά όπλα τους με ακρίβεια πάνω από 1 χλμ (βίντεο)

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις δημοσίευσαν ένα βίντεο στο κανάλι Telegram που δείχνει μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών εξοπλισμένων με όπλο ακριβείας Steyr, παραγωγής Αυστρίας, με τη βοήθεια του οποίου ο στρατός της Μόσχας ισχυρίζεται ότι μπορούν να σκοτώσουν Ουκρανούς στρατιώτες σε αποστάσεις άνω του ενός χιλιομέτρου.

Το κλιπ που κυκλοφόρησε από τη Μόσχα δείχνει αρκετούς ελεύθερους σκοπευτές από την 1555η Ταξιαρχία Πεζικού Πεζοναυτικού με τρεις τύπους όπλων ελεύθερου σκοπευτή: ένα τουφέκι "Lobaev" SVLK-14S, ένα όπλο υψηλής ισχύος "Kord" 12,7 mm και ένα SSG 04 αυστριακής κατασκευής Steyr. Όλα αυτά τα όπλα μπορούν να χτυπήσουν στόχους πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά, σύμφωνα με τον στρατό της Μόσχας.

 

Σε ένα σημείο υπάρχει ακόμη και μια σκηνή όπου δύο ελεύθεροι σκοπευτές επικοινωνούν μεταξύ τους ενώ παρακολουθούν έναν υποτιθέμενο στόχο. «Απόσταση: 1.610 μέτρα, έχεις τον στόχο στο μάτι;», ρωτάει ένας από τους στρατιώτες. «Ναι», είναι η απάντηση του δεύτερου.

Ένας Ρώσος στρατιώτης, με το παρατσούκλι «Ο Γέρος», φέρεται να σκότωσε, σύμφωνα με τον ανώτερό του, 45 Ουκρανούς στρατιώτες με τη βοήθεια του όπλου ακριβείας που κατασκευάστηκε στην Αυστρία. «Οι αποστολές μας είναι να εντοπίσουμε και να σκοτώσουμε εχθρικούς ελεύθερους σκοπευτές (αντισκοπευτές), παρατηρητές πυροβολικού και χειριστές drone σε αποστάσεις μεγαλύτερες από ένα χιλιόμετρο», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας ελεύθερου σκοπευτών.

Πατήστε επάνω στην εικόνα
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ