Typhoon-K (αναβαθμισμένη εκδοχή)
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Η Μόσχα παρουσιάζει το νέο της τεθωρακισμένο! Έχει άρωμα Ουκρανίας... (Εικόνες)

Ρωσικά κρατικά μέσα έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες από την νεότερη έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος Typhoon-K της Μόσχας.

Η τελευταία αναβάθμιση του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού K-53949 Typhoon-K έλαβε νέο σχεδιασμό κύτους και εξοπλίστηκε με δικτυωτή θωράκιση, παρόμοια με αυτή του κύριου άρματος μάχης T-90M των Ρώσων.

Η δικτυωτή θωράκιση είναι σχεδιασμένη να βελτιώσει την προστασία του οχήματος από ρουκετοβόλα όπλα. Χρησιμοποιεί μεταλλικούς κόμβους που συνδέονται με την δικτυωτή θωράκιση για να διακόψουν την ενεργοποίηση της εκρηκτικής κεφαλής.

Οι νέες βελτιώσεις αναφέρεται πως βασίστηκαν στην εμπειρία των Ρώσων κατά την πρώτη φάση του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, όταν και τα ρωσικά στρατεύματα έχασαν τουλάχιστον οχτώ οχήματα τύπου K-53949 Typhoon-K στην πρώτη τροποποιημένη εκδοχή και έντεκα τεθωρακισμένα ασθενοφόρα Linza, τα οποία βασίζονταν στο σασί του K-53949.

Ποιο Είναι Το Ρωσικό KamAZ-53949;

Το KamAZ-53949 είναι ένα ρωσικό όχημα αντιναρκικής προστασίας σχηματισμού 4x4. Κάποιες φορές αποκαλείται και Taifun K-53949 (ή Typhoon K-53949), αφού αποτελεί μέρος της οικογένειας τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων Taifun-K (Typhoon-K ). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το όχημα σχεδιάστηκε να επιχειρεί σε περιοχές όπου είναι υψηλός ο κίνδυνος ναρκών. Η βασική έκδοση λειτουργεί με πλήρωμα 2 ατόμων και μπορεί να μεταφέρει 8 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες. Το όχημα έχει τέσσερεις πόρτες, και μία ακόμη είσοδο και έξοδο στο πίσω μέρος. Υπάρχουν επίσης καταπακτές για παρατήρηση, εκτόξευση πυρών και έξοδο έκτακτης ανάγκης. Το τεθωρακισμένο έχει μέγιστη μεταφορική ικανότητα 2 τόνων, ενώ μπορεί επίσης να ρυμουλκήσει μικρά τρέιλερ και πυροβολικά στοιχεία μέγιστου βάρους 5 τόνων. 

Η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και μπορεί να αναλάβει αρκετούς διαφορετικούς ρόλους. Εκτός από την ικανότητά της να μεταφέρει στρατεύματα, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως κέντρο διοίκησης. 

Προστασία

Το θωρακισμένο κύτος αναπτύχθηκε από την Plasan Sasa του Ισραήλ. Η βαλλιστική προστασία είναι αρθρωτή και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε αποστολής. Μπορεί να εγκατασταθεί και επιπρόσθετη κεραμική θωράκιση για υψηλότερο επίπεδο προστασίας.

Με μέγιστη θωράκιση, το όχημα μπορεί να επιβιώσει από διατρητικά βλήματα 7,62x51 χιλιοστών του ΝΑΤΟ και θραύσματα βλημάτων πυροβολικού. Το κύτος του οχήματος είναι σχήματος "V" για προστασία εναντίον εκρήξεων ναρκών. Το KamAZ-53949 μπορεί να αποκρούσει εκρήξεις ναρκών αντίστοιχες με αυτές 6 κιλών TNT κάτω από τους τροχούς του και οπουδήποτε κάτω από το κύτος του. 

GALLERY

Typhoon-K (αναβαθμισμένη εκδοχή)
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
K-53949 Typhoon-K
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache
Οπλικά συστήματα 0

Τους έπιασε τρέμουλο τους Τούρκους-Δύο τάγματα αναβαθμισμένων ελικοπτέρων Apache AH-64E και AH-64A για την Αεροπορία Στρατού σε Αιγαίο και Έβρο σύντομα

Το ένα από τα δύο τάγματα θα είναι επίλεκτο, αφού θα αποτελείται από την αιχμή του δόρατος των Apache: την...
Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...