Λαβρόφ
Ρωσία

Ρωσία: Ο Λαβρόφ επιμένει στα περί αποναζιστικοποίησης και αποστρατιωτικοποίηση

«Ο εχθρός γνωρίζει καλά τις προτάσεις μας για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση των περιοχών που ελέγχονται από το καθεστώς (ενν. του Κιέβου) και την εξάλειψη των απειλών σε βάρος της ασφάλειας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και των νέων περιοχών μας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια).

«Χρειάζεται μόνο ένα πράγμα να γίνει: να εκπληρωθούν αυτοί οι όροι πριν να είναι αργά. Αλλιώς ο ρωσικός στρατός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το «κάδρο» του Λαβρόφ δεν ξέφυγαν ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέροντας πως «για τη διάρκεια της σύγκρουσης, η μπάλα είναι στο τερέν της Ουάσινγκτον, που μπορεί να σταματήσει τη μάταιη αντίσταση ανά πάσα στιγμή».


«Πυρά» Λαβρόφ σε ΗΠΑ και Ζελένσκι

Σε δηλώσεις του που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο, ο Λαβρόφ χρησιμοποίησε «βαρύ λεξιλόγιο» και για τον Ζελένσκι, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον πως «οι δράσεις της Δύσης συλλογικά και της μαριονέτας τους, του Ζελένσκι επιβεβαιώνουν την παγκόσμια φύση της ουκρανικής κρίσης. Δεν είναι μυστικό πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν τη νίκη επί της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης για να αποδυναμώσουν ή να καταστρέψουν τη χώρα μας». Συνέχισε, δε, ο Λαβρόφ σε υψηλούς τόνους, λέγοντας πως η «Ουάσιγνκτον επιτυγχάνει έναν γεωπολιτικό της στόχο, σπάζοντας τους παραδοσιακούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης και κάνοντας πιο εξαρτημένους σε αυτήν τους Ευρωπαίους δορυφόρους της».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ