Ρωσία

Προειδοποίηση Πούτιν: "Όποια χώρα επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα θα σβήσει από προσώπου γης"

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα θα «εξαφανιστεί από το πρόσωπο της Γης», σύμφωνα με το Sky News.

Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να εξαπολύσει ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα, αλλά τα προηγμένα υπερηχητικά όπλα της Μόσχας διασφαλίζουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει σθεναρά εάν ποτέ δεχθεί επίθεση.

Ο Πούτιν έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπισκέκ του Κιργιστάν, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται επί του παρόντος επιπλέον στρατεύματα στην Ουκρανία. Είπε ότι υπήρχαν 150.000 νεοσύλλεκτοι μαχητές που δεν είχαν σταλεί στο μέτωπο αφού η Μόσχα κάλεσε περισσότερους από 300.000 εφέδρους σε μια εκστρατεία κινητοποίησης τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ ο Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κινητοποίηση έχει τελειώσει, το Κρεμλίνο αρνήθηκε να ακυρώσει ένα επίσημο διάταγμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσε να ανακοινωθεί ένα δεύτερο κύμα. Ο Πούτιν αναγνώρισε ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα στην προμήθεια εξοπλισμού και ρουχισμού για τους νεοσύλλεκτους, αλλά είπε ότι τα προβλήματα έχουν πλέον επιλυθεί.

Η επιθυμία της Δύσης να διατηρήσει την κυριαρχία της στην παγκόσμια σκηνή αυξάνει τον κίνδυνο με σκοπό σύγκρουσης, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι «εκμεταλλεύεται» την Ουκρανία και χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της ως «τροφή των κανονιών» στη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας.

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι «εκμεταλλεύεται» την Ουκρανία και χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της ως «τροφή των κανονιών» στη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο η Μόσχα αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ως σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, επικρίνοντας όσους πρόσφεραν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία,όπως αναφέρει το Reuters.

Το Κίεβο, οι δυτικές χώρες και η Ουάσιγκτον λένε από την πλευρά τους ότι η Μόσχα έχει χρησιμοποιήσει το πρόσχημα των ανησυχιών για την ασφάλεια για να εξαπολύσει έναν κυνικό επιθετικό πόλεμο εναντίον του φιλοευρωπαϊκού γείτονά της σε μια προσπάθεια να καταλάβει τμήματα της επικράτειάς της και να ανατρέψει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ