Ρωσία

Πούτιν: Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα είναι μακρά- Η Ρωσία θα πολεμήσει χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα υπάρξει μια «παρατεταμένη» σύγκρουση στην Ουκρανία και η Ρωσία θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, αλλά δεν προβλέπει καμία νέα κινητοποίηση εφέδρων, σύμφωνα με το Reuters.

«Φυσικά, θα είναι μια μακρά διαδικασία», είπε ο Πούτιν σε ετήσια τηλεοπτική συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφερόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης εφέδρων.

«Αυτές οι φήμες δεν έχουν νόημα. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ούτε για το κράτος ούτε για το υπουργείο Άμυνας», ανέφερε ο ηγέτης από το Κρεμλίνο, ο οποίος τον Σεπτέμβριο διέταξε την κινητοποίηση περίπου 300.000 εφέδρων για την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Από αυτούς τους εφέδρους, διευκρίνισε στην παρέμβαση της Τετάρτης, περίπου οι μισοί εξακολουθούν να εκπαιδεύονται και οι άλλοι μισοί, περίπου 150.000, βρίσκονται στη ζώνη στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και από τους τελευταίους περίπου 77.000 συμμετέχουν άμεσα σε μάχη. Από την άλλη, ο Πούτιν παραπονέθηκε ότι οι δυτικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν τη Ρωσία «μια χώρα δεύτερης κατηγορίας που δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης». «Με αυτό έχουμε να κάνουμε», είπε ο Πούτιν. «Δεν μπορεί παρά να είναι μια απάντηση από την πλευρά μας - ένας συνεπής αγώνας για τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα κάνουμε ακριβώς αυτό», δήλωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε: «Ναι, θα το κάνουμε αυτό με διαφορετικούς τρόπους και μέσα. Πρώτα από όλα, φυσικά, θα επικεντρωθούμε σε ειρηνικά μέσα, αλλά αν δεν μείνει τίποτα, θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», σημειώνει το Reuters.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και «άλλες αποκαλούμενες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μετά την έναρξη της ρωσικής «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, επιδεικνύουν τον «κυνικό τους κομματισμό», δήλωσε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. το επίσημο πρακτορείο Τύπου TASS.

Πρόσθεσε ότι τα δικαιώματα των ρωσόφωνων κατοίκων του Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία) αγνοούνται από τη «λεγόμενη διεθνή κοινότητα» εδώ και οκτώ χρόνια. Ο Πούτιν μίλησε τον 10ο μήνα του πολέμου στην Ουκρανία, απαντώντας σε σχόλια ενός μέλους αυτού του συμβουλίου που είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές της περιοχής του Ντόνετσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία. Η Ουκρανία υπέστη σοβαρές απώλειες αμάχων καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους, υπενθυμίζει το Reuters. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ