Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Πούτιν: Η Δύση για να διατηρήσει την κυριαρχία της σκόπιμα αυξάνει το χάος και επιδεινώνει τη διεθνή κατάσταση με τον σκοπό σύγκρουσης

Η επιθυμία της Δύσης να διατηρήσει την κυριαρχία της στην παγκόσμια σκηνή αυξάνει τον σκοπό σύγκρουσης, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν,όπως αναφέρει το Reuters.

«Η δυνατότητα σύγκρουσης στον κόσμο αυξάνεται και είναι άμεση συνέπεια των προσπαθειών των δυτικών ελίτ να διατηρήσουν την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και ιδεολογική κυριαρχία τους στην παγκόσμια σκηνή με κάθε κόστος», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σκόπιμα αυξάνουν το χάος και επιδεινώνουν τη διεθνή κατάσταση», πρόσθεσε. Ο Ρώσος ηγέτης έκανε αυτές τις παρατηρήσεις σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο, σε συνάντηση υπουργών Άμυνας από τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και πρώην σοβιετικές χώρες.

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι «εκμεταλλεύεται» την Ουκρανία και χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της ως «τροφή των κανονιών» στη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο η Μόσχα αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ως σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, επικρίνοντας όσους πρόσφεραν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία,όπως αναφέρει το Reuters.

Το Κίεβο, οι δυτικές χώρες και η Ουάσιγκτον λένε από την πλευρά τους ότι η Μόσχα έχει χρησιμοποιήσει το πρόσχημα των ανησυχιών για την ασφάλεια για να εξαπολύσει έναν κυνικό επιθετικό πόλεμο εναντίον του φιλοευρωπαϊκού γείτονά της σε μια προσπάθεια να καταλάβει τμήματα της επικράτειάς της και να ανατρέψει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ