ρωσικό άρμα - Zvezda
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσία: Τα άρματα μάχης T-72 και T-80 εξουδετερώνουν ουκρανικές θέσεις (Βίντεο)

Τα πληρώματα αρμάτων μάχης τύπου T-72 και T-80 του 2ου Σώματος Στρατού των δυνάμεων του Λουχάνσκ φαίνονται σε νέο βίντεο της Zvezda να σφυροκοπούν ουκρανικές θέσεις. Σύμφωνα με τους Ρώσους τα καθήκοντά τους είναι να καταστρέφουν εχθρικές θέσεις πυρός, να διαλύουν οχυρώματα και τεθωρακισμένα του αντίπαλου στρατοπέδου. 

Τι Ακριβώς Δείχνει το Βίντεο;

Τα πληρώματα των τανκς λοιπόν καταστέλλουν τις εχθρικές θέσεις πυρός, παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τους Ρώσους γίνεται μαζική χρήση αντιαρματικών όπλων εναντίον τους. Επιπρόσθετα, στρατιωτικό προσωπικό προσφέρει υποστήριξη πυρός σε προελαύνουσες μονάδες του πεζικού. Παράλληλα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναγνώρισης εχθρικών στόχων, δίνοντας οδηγίες στόχευσης στους πυροβολητές.

Προηγουμένως, το ρωσικό υπουργείο άμυνας έδειξε τον τρόπο με τον οποίο στρατιώτες που επιστρατεύτηκαν πρόσφατα βελτιώνουν τις ικανότητές τους στο άρμα μάχης T-72, προφανώς πίσω από την μάχη, σε κέντρα εκπαίδευσης. Μόλις τελειώσει η προετοιμασία τους, τα πληρώματα αυτά ξεκινούν να εκτελούν καθήκοντα ελέγχου και άμυνας σε περιοχές που κατέλαβαν οι Ρώσοι.

 

Το Άρμα T-72

To T-72 Ural είναι ένα κύριο άρμα μάχης που αναπτύχθηκε ως μία οικονομικότερη και πιο αξιόπιστη επιλογή του τανκ T-64. Αποτελεί προϊόν της παραδοσιακής σοβιετικής φιλοσοφίας, με τους σχεδιαστές του να χρησιμοποιούν αποδεδειγμένα κομμάτια όπου ήταν δυνατό, βελτιωμένα κομμάτια όπου απαιτούνταν και τελείως νέα κομμάτια μόνο όπου ήταν απαραίτητο.

Το T-72 ξεκίνησε να λειτουργεί στον σοβιετικό στρατό το 1973, ενώ αναφέρεται πως μέχρι το 1990 περίπου 18 χιλιάδες τανκς κατασκευάστηκαν στην Σοβιετική Ένωση. Μέχρι το 2020 μόνο 2 χιλιάδες T-72 από όλες τις εκδόσεις είχαν μείνει σε ενεργό υπηρεσία στον ρωσικό στρατό. Τα υπόλοιπα αποθηκεύτηκαν. Το T-72 είχε τεράστια εμπορική επιτυχία, μιας και έχει εξαχθεί σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

Το Ικανότερο T-80

Το T-80 αποτελεί μία περαιτέρω ανάπτυξη του T-64, το οποίο επίδειξε αρκετά μειονεκτήματα. Υπήρξε επίσης μια ικανότερη εναλλακτική του T-72, με τις σημαντικότερες βελτιώσεις να είναι ο αεριοστρόβιλος κινητήρας (τουρμπίνα) και η ικανότητα εκτόξευσης αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων, με τον ίδιο τρόπο που εκτοξεύει κανονικά βλήματα.

Το T-80 υιοθετήθηκε από τον σοβιετικό στρατό το 1976, ωστόσο η αρχική έκδοση δεν παράχθηκε σε μεγάλη ποσότητα. Με την εισαγωγή του T-80, ο σοβιετικός στρατός επιχειρούσε τρία άρματα μάχης παρόμοιου σχεδιασμού: το T-64, το T-72 και το T-80. Από αυτά, το T-80 ήταν το ικανότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ