έκρηξη BMP-2
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Δείτε ρωσικό όχημα μάχης να διαλύετε από νάρκη στο μέτωπο του Ντονιέτσκ (Βίντεο)

Ένα όχημα μάχης πεζικού τύπου BMP-2 των ρωσικών δυνάμεων, φαίνεται πως ανατινάχθηκε κατά την προσπάθειά του να κινηθεί σε μία θέση κοντά στο Βουλεντάρ. Το όχημα καταστράφηκε αφού πυροδοτήθηκε μία αντιαρματική νάρκη τύπου TM-62, πάνω από την οποία πέρασε το τεθωρακισμένο. Πιθανότατα η μονάδα μάχης προσπάθησε να προσπεράσει την νάρκη, ωστόσο έτρεξε κατευθείαν πάνω της. Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό, αφού το όχημα διαλύθηκε ολοκληρωτικά.

Από βίντεο που τραβήχτηκε από άλλο BMP-2, φαίνεται η έκρηξη του οχήματος μάχης πεζικού, όταν αυτό ενεργοποιεί την αντιαρματική νάρκη πατώντας την. Παρά το γεγονός πως η περιοχή αυτή βρίσκεται υπό πυρά, το πεζικό κινούνταν κανονικά. Βέβαια η νάρκη άλλαξε την πορεία της συγκεκριμένης ομάδας μία για πάντα.

Αναφορές λένε πως μόνο τα μέλη της αερομεταφερόμενης ομάδας που βρίσκονταν στο όχημα κατάφεραν να το εγκαταλείψουν ζωντανοί. Η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που δέχτηκε ζημιά και το BMP-2 που βρίσκονταν κοντά στο άλλο τεθωρακισμένο. Το δεύτερο όχημα μάχης δεν μπορούσε να κινηθεί, πιθανότατα όμως η ζημιά που δέχθηκε δεν ήταν κρίσιμη.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η περιοχή πριν το συμβάν είχε θεωρηθεί καθαρή από νάρκες, αφού τα ναρκοπέδια ανησυχούσαν πολύ όλες τις ρωσικές μονάδες της περιοχής. 

 

Η Νάρκη TM-62

Η TM-62 αποτελεί σοβιετική αντιαρματική νάρκη, η οποία παράχθηκε σε μεγάλη ποσότητα και υπήρξε βάση πολλών διαφορετικών εκδόσεων. Το όπλο διαθέτει έναν κεντρικό πυροκροτητή και τυπικά έρχεται με 7,5 κιλά εκρηκτικού φορτίου. Οι διάφορες εκδόσεις βέβαια ποικίλουν αρκετά, ειδικά στο θέμα της ποσότητας εκρηκτικών.

Στον εν εξελίξει πόλεμο η χρήση της συγκεκριμένης αντιαρματικής νάρκης είναι τεράστια, με χαρακτηριστικές εικόνες Ουκρανούς πολίτες να καθαρίζουν ολόκληρους δρόμους από αυτές.

Το BMP-2

Το BMP-2 από την άλλη είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού, και αυτό της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης. Η συγκολλημένη του θωράκιση παρέχει γενική προστασία εναντίον βλημάτων μέχρι 12,7 χιλιοστών, ωστόσο λόγω της ηλικίας του δεν υπάρχει καμία θωράκιση για εκρήξεις ναρκών εδάφους. Είναι πιθανό να επιβιώσει μόνο από μικρές εκρήξεις, οι οποίες δεν το χτυπούν απευθείας. Το παράδειγμα αυτό αφορά το δεύτερο όχημα BMP-2 που αναφέρεται πως χτυπήθηκε από την νάρκη. 

Κατά τα άλλα, το όχημα επιχειρείται από πλήρωμα τριών και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 7 στρατιώτες εσωτερικά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...