πυρηνική επίθεση
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικά ΜΜΕ: Προπαγάνδα η προσομοίωση των ΗΠΑ για πυρηνικό χτύπημα στο Κίεβο

Οι ΗΠΑ πρόσφατα προέβησαν σε προσομοίωση των συνεπειών μίας πυρηνικής επίθεσης στο κέντρο του Κιέβου με μία πυρηνική βόμβα 100 μεγατόνων. Για μέτρο σύγκρισης, η βόμβα που έριξαν οι Αμερικανοί στην Χιροσίμα ήταν της τάξεως των 15 χιλιότονων, του Ναγκασάκι 20 και η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, η Fat Man, ήταν 15 μεγατόνων. Η σοβιετική Βόμβα Τσαρ, η ισχυρότερη πυρηνική βόμβα του κόσμου, είχε περίπου 60 μεγάτονους.

Τα αποτελέσματα της προσομοίωσης ήταν μία ζώνη καταστροφής που θα κάλυπτε 65 χιλιόμετρα και θα σκότωνε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Γιατί το NATO Θέλει να Προκαλεί Πανικό;

Τώρα, η ρωσική σελίδα LIFE έρχεται να δώσει απάντηση σε ένα ερώτημα που προβληματίζει: γιατί έκαναν οι ΗΠΑ αυτήν την προσομοίωση και γιατί το NATO θέλει να προκαλεί πανικό;

Σύμφωνα με τις ρωσικές αναφορές της συγκεκριμένης σελίδας, το NATO θέλει να σπείρει τον φόβο για να κάνει την Ρωσία τον "κακό της υπόθεσης". Όπως λέει δεν ενδιαφέρει τον κόσμο ποιος θα πετάξει τι βόμβα, αλλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. 

Ωστόσο, το άρθρο της σελίδας προσθέτει πως ακόμη και να ήθελε η Ρωσία, είναι αδύνατο να χτυπήσει την Ουκρανία με μία τόσο ισχυρή πυρηνική βόμβα. Το πυρηνικό όπλο Sarmat της Μόσχας έχει ισχύ περίπου 8 μεγάτονων . Από την άλλη η πυρηνική τορπίλη Poseidon, η οποία έχει φορτίο σχεδόν 100 μεγάτονων, δεν είναι σε θέση να χτυπήσει μία πόλη που απέχει από την θάλασσα τόσο όσο το Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, οι Ρώσοι θεωρούν πως οι Αμερικανοί χωρίς λόγο και αιτία πείθουν τα πλήθη πως η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, εάν φυσικά ο Πούτιν κρίνει την νίκη στον πόλεμο αδύνατη.

Όμως, το πυρηνικό δόγμα του Κρεμλίνου - σύμφωνα με την ρωσική σελίδα - λέει άλλα. Η χρήση πυρηνικών όπλων γίνεται μόνο σε περίπτωση που απειλείται με πυρηνικό όπλο η Ρωσία ή διακυβεύεται η εξαφάνισή της. Οπότε, ουσιαστική η Life περιγράφει πως η προσομοίωση είναι μέρος μίας μεγαλύτερης νατοϊκής προπαγάνδας έναντι της Ρωσίας…

Ο Απώτερος Σκοπός

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο οι Αμερικανοί λέγεται ότι καλύπτουν τις δικές τους παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Ας μην ξεχνάμε πως πρόσφατα οι Ουκρανοί ζήτησαν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, ιδιαίτερα καταστροφικά και ξεκάθαρα επιθετικά.

Η Μόσχα πιστεύει πως η προπαγάνδα εναντίον της βοηθά τους Αμερικανούς να "δικαιολογήσουν" όλα αυτά τα όπλα που προμηθεύονται στο Κίεβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ