ρωσικά drones
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

"Ιπτάμενα Κιάλια" αποκάλεσε Ρώσος ειδικός το αναμενόμενο drone της Μόσχας

Το drone τεσσάρων ελίκων Shershen (Σέρσεγκας) βρίσκεται τώρα υπό ανάπτυξη στην Ρωσία, με σκοπό να καταστέλλει εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και να διαλύει εξεγέρσεις. Ο Ρώσος ειδικός στα μη επανδρωμένα συστήματα, Denis Fedutinov, εξηγεί στην PolitExpert γιατί βρίσκεται σε μεγάλη ζήτηση ένα τέτοιο drone πολλαπλών ελίκων.

Τι Είπε ο Ειδικός;

Σε αυτήν την φάση που βρίσκεται σήμερα, το Shershen παρουσιάζεται σε μορφή πρωτοτύπου. Έτσι η ανάπτυξη του drone συνεχίζεται. Η συσκευή θα είναι διπλού σκοπού, ενώ θα είναι ικανή να εκπέμπει ακτινοβολία υπερήχων και να εκτελεί αποστολές καταστολής ραντάρ εχθρικών drones, είπε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου εξωτερικού χειρισμού και επιχείρησης του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Υπολογιστικών Συστοιχιών (NIIVK), Vitaly Dolgov.

Το drone τεσσάρων ελίκων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων με σκοπό να καταστείλει άλλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και να διαλύσει μάζες πλήθους. Αυτήν την περίοδο δοκιμάζεται κάλυμμα για το εξωτερικό τμήμα του drone.

"Εάν κοιτάξει κανείς το δείγμα που παρουσιάστηκε για επίδειξη, φαίνεται να είναι όλο βαμμένο. Πρόκειται όμως για μία ειδική βαφή που θα αντανακλά τα ραντάρ," είπε ο Dolgov. 

Ο "Σέρσεγκας" μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης στους τομείς της παραγωγής πετρελαίου και αερίου. Το drone θα καθιστά δυνατό τον έλεγχο των αγωγών και τον περιβαλλοντικό έλεγχο, πρόσθεσε ο επικεφαλής του εργαστηρίου NIIVK.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού Θα Χρησιμοποιηθούν;

Εκπρόσωποι της εταιρείας που το αναπτύσσει ανακοίνωσαν ένα μεγάλο εύρος πιθανών εφαρμογών, είπε ο Denis Fedutinov στην PolitExpert. Ο Fedutinov είναι Ρώσος ειδικός στον χώρο των μη επανδρωμένων συστημάτων και επικεφαλής του κέντρου πληροφοριών και ανάλυσης New Technologies. Η ανάγκη μίας τέτοιας ανάπτυξης αντανακλά τις τωρινές τάσεις της ρωσικής αγοράς γύρω από τα μη επανδρωμένα συστήματα. Πολλές εταιρείες σπεύδουν σε αυτόν τον τομέα, αφού είναι το επίκεντρο των ΜΜΕ και ένας πολύ ενδιαφέρων κλάδος για τον στρατό.

"Τα UAV πολλαπλών ελίκων βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση. Είναι τα 'ιπτάμενα κιάλια' που επιτρέπουν μονάδες χαμηλότερου επιπέδου να βελτιώσουν σημαντικά την περιστασιακή τους επίγνωση. Ειδικά σε σενάρια αστικού περιβάλλοντος," τόνισε ο στρατιωτικός ειδικός.

Αυτά τα ελαφριά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση τριών καθηκόντων. Αυτά είναι η αναγνώριση, η παρακολούθηση και η ανίχνευση στόχου, είπε ο Fedutinov. 

Τέλος, η PolitExpert κλείνει λέγοντας πως το αναμενόμενο σύστημα κατά drones Vampire των Αμερικανών δεν θα βοηθήσει τους Ουκρανούς, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός άλλου Ρώσου στρατιωτικού ειδικού, του Mikhail Khodarenok. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ