Ρωσικό Ka-52
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Οι αποκαλούμενες "Σαχλαμάρες" των Ρώσων εξαφανίζουν ουκρανικό εξοπλισμό (Βίντεο)

Η καταστροφή ουκρανικού εξοπλισμού από ρωσικά ελικόπτερα τύπου Ka-52 Alligator φαίνεται πως καταγράφηκε για άλλη μία φορά στην κάμερα. Το σχετικό υλικό εμφανίστηκε στην διαδικτυακή σελίδα της ρωσικής Zvezda, ενός κρατικού καναλιού που διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Τι Ακριβώς Βλέπουμε στο Βίντεο;

Το υλικό λοιπόν δείχνει ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, πάνω από μάζες νερού και πεδία. Ο σκοπός των ελικοπτέρων των Ρώσων είναι να περάσουν απαρατήρητα από τα συστήματα αεράμυνας των Ουκρανών. Όμως οι Ουκρανοί τους κατάλαβαν και εκτόξευσαν πύραυλο, ο οποίος πέρασε άστοχα δίπλα από ένα ρωσικό Ka-52. 

Αργότερα στο βίντεο φαίνεται ένας ρωσικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τα επιθετικά ελικόπτερα να πετυχαίνει τελικά στόχο, καταστρέφοντας ουκρανικό εξοπλισμό.

Παλαιότερα η Zvezda είχε δημοσιεύσει βίντεο που δείχνει την καταστροφή ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων με την βοήθεια των drones καμικάζι Lancet, τα οποία χρησιμοποιούν εκτενώς οι Ρώσοι στην Ουκρανία.

 

Ποια Είναι τα Ελικόπτερα "Αλιγάτορες"; 

Το Kamov Ka-52 Alligator (οι Νατοϊκοί το αποκαλούν Hokum-B, που σημαίνει "σαχλαμάρα") αποτελεί την διθέσια έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου Ka-50 των Ρώσων. Είναι ένα πολλαπλών ρόλων και παντός καιρού επιθετικό ελικόπτερο, ικανό να επιχειρεί νύχτα και μέρα.

Το αεροσκάφος έχει εξοπλιστεί με τους ικανούς κινητήρες TV3-117VMA. Ως αποτέλεσμα, ο "Αλιγάτορας" έχει μοναδική ευκινησία. Βέβαια αυτήν δεν την "χρωστάει" μόνο στο σύστημα προώθησής του, αλλά κυρίως στους δύο κύριους ομοαξονικούς ρότορες αντίθετης περιστροφής. Έτσι το Ka-52 είναι ένα από τα πιο ευκίνητα αεροσκάφη στον αέρα σήμερα.

Η θωράκισή του μπορεί να δεχτεί βλήματα έως 23 χιλιοστών χωρίς να προκληθεί ζημιά στο αεροσκάφος. Οι πιλότοι κάθονται σε εκτινασσόμενα καθίσματα, ενώ το Ka-52 μπορεί να λειτουργεί ακόμη και με έναν κινητήρα διαθέσιμο. Αν και έχουν καταρριφθεί αρκετά στην Ουκρανία, τα ελικόπτερα αυτά έχουν αποδειχθεί αντικειμενικά πολύ ανθεκτικά στο πεδίο της μάχης.

Στον οπλισμό τώρα έχουμε να κάνουμε αρχικά με ένα πολύ σύγχρονο σύστημα διαχείρισης πεδίου μάχης, το οποίο μπορεί να μεταφέρει δεδομένα σε παρόμοια ελικόπτερα ή σε άλλους τύπους ελικοπτέρων και τρίτες πηγές. Διαθέτει ένα πυροβόλο 30 χιλιοστών, και έξι εξωτερικές θέσεις όπλων για διάφορα όπλα, όπως αντιαρματικούς πυραύλους (Vikhr, Vikhr-M), πυραύλους αέρος-αέρος (Igla-V), ακάτους με μη κατευθυνόμενες βόμβες, βόμβες κλπ.

Για αντιαρματικές αποστολές τυπικά εξοπλίζεται με έως και 12 πυραύλους Vikrh, μέγιστου βεληνεκούς 10 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...