Ρώσος πεζοναύτης με σκύλο
Ρωσία

Zvezda: Ψύχραιμοι οι Ρώσοι πεζοναύτες κατέστρεψαν οχυρό των Ουκρανών (Βίντεο)

Σύμφωνα με την ρωσική Zvezda, Ρώσοι πεζοναύτες του στόλου του Ειρηνικού χρησιμοποιώντας πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Grad κατέστρεψαν ένα φρούριο των Ουκρανών κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Παράλληλα, έκαψαν δύο οχήματα μάχης πεζικού και ένα τεθωρακισμένα όχημα μεταφοράς προσωπικού. Ο εκπρόσωπος της Zvezda Andrei Lazarev παραβρέθηκε στις επιχειρήσεις, μιλώντας με τα ρωσικά πληρώματα των Grad. 

Πυροβολητές και Πεζοναύτες Εν Δράσει

Αφού έλαβαν τις συντεταγμένες του στόχου από drone, οι υπολογισμοί στάλθηκαν στην γραμμή εκτόξευσης. Σε ένα τέταρτο, οι πυροβολητές χρειάζεται να έχουν παρατάξει έναν εκτοξευτή πυραύλων, να ανοίξουν πυρά και να φύγουν προς ασφαλή τοποθεσία πριν ξεκινήσουν τα αντίποινα. Αυτήν την περίοδο οι Ρώσοι μαχητές αναφέρεται πως την αποκαλούν "τα χρυσά 15 λεπτά." Αφού πρέπει να φύγουν όσο γρηγορότερα γίνεται, τα οχήματά τους μπορεί να φτάσουν ταχύτητες άνω των 100 χλμ/ώρα.

Η Zvezda αναφέρει πως ένας Ρώσος μαχητής αποκαλούμενος Quiet (δηλαδή "ο Ήσυχος"), θυμάται πως πρόσφατα το πλήρωμά του δέχτηκε αναπάντεχα πυρά από εχθρικούς στρατιώτες. Όσο μιλούσε έδειχνε την έκπληξή του από την ηρεμία των Ρώσων πεζοναυτών, μιας και αυτοί οι στρατιώτες έμειναν πολύ ψύχραιμοι παρά το γεγονός πως έπεφταν βλήματα πολύ κοντά, αναφέρει ο Quiet. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μπροστά από το όχημα, πίσω από το όχημα… Τώρα τελείωσε βέβαια, άλλα βλήματα έπεφταν σχεδόν 20 με 25 μέτρα μακριά μας," ανακαλεί.

Τα βλήματα Gradov, όπως αναφέρει η Zvezda, καλύπτουν περιοχή ίση με δύο γήπεδα ποδοσφαίρου. Όλη η ομοβροντία εκτοξεύεται μέσα σε είκοσι δευτερόλεπτα. Ο εχθρός, σύμφωνα με τους Ρώσους πυροβολητές, σταδιακά οπισθοχωρεί, οπότε είναι αδύνατο να αποδυναμωθεί η ρωσική επέλαση. Οι Ρώσοι πεζοναύτες λέγεται ότι συνεχίζουν να αναλαμβάνουν αποστολές ακόμη και την νύχτα.

Οι Πεζοναύτες Έχουν ένα Αναπάντεχο Βοηθό!

Η ρωσική σελίδα κλείνει το διαδικτυακό άρθρο της αναφέροντας πως προηγουμένως, οι στρατιώτες του Ειρηνικού στόλου δέχθηκαν βοήθεια από έναν σκύλο ονόματι Bandit (δηλαδή "Ληστής") στην πρώτη γραμμή της μάχης. Οι Ρώσοι μαχητές φαίνεται να τον παίρνουν μαζί τους στα πιο επικίνδυνα τμήματα της μάχης, επειδή ο σκύλος μπορεί να μεταφέρει επιπρόσθετα πυρομαχικά.

Είναι επίσης πιθανό να τους προειδοποιήσει για κινδύνους, πριν αντιληφθούν κάτι οι ίδιοι οι Ρώσοι πεζοναύτες. Μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο της Zvezda παρακάτω, όπου φαίνονται τόσο οι Ρώσοι στρατιώτες του Ειρηνικού στόλου, όσου και επιδέξιος "Ληστής" βοηθός τους. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ