ουκρανικό Grad
Ρωσία

Δείτε το! Βίντεο δείχνει ρωσικό drone να "σμπαραλιάζει" ουκρανικό εκτοξευτή!

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την καταστροφή ενός πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων Grad των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Από ότι φαίνεται, η ρωσική επίθεση έγινε μέσω ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος των Ρώσων στρατιωτών.

H Zvezda Αποκαλύπτει

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας, το drone της Μόσχας ανακάλυψε ένα σύστημα Grad, το οποίο εξαπόλυσε μία ομοβροντία πυρών πριν σπεύσει για ανεφοδιασμό σε κρυμμένη τοποθεσία. 

Το ρωσικό υπουργείο δήλωσε πως το πλήρωμα του μη επανδρωμένου ρωσικού εναέριο οχήματος (UAV) κατέστρεψε τόσο το ουκρανικό Grad, όσο και την κρυφή αποθήκη πυρομαχικών των αμυνόμενων.

Προηγουμένως, η κρατική αμυντική σελίδα Zvezda του Κρεμλίνου δημοσίευσε και υλικό από την εκπαίδευση αυτών των ρωσικών μονάδων σε κέντρα εκπαίδευσης της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. 

Ποιο Είναι Το Σύστημα Grad;

Το BM-21 Grad (χαλάζι) είναι ένα σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, το οποίο ξεκίνησε να υπηρετεί στον σοβιετικό στρατό το μακρινό 1963. Παράγονταν μία πολύ μεγάλη χρονική περίοδο και σε αρκετά μεγάλη ποσότητα, τόσο για τον σοβιετικό στρατό όσο και για ξένους πελάτες. Σήμερα το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία με περισσότερες από 30 χώρες. Στην πραγματικότητα αποτελεί το πυροβολικό πυραυλικό σύστημα που χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερη κλίμακα παγκοσμίως. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις, αντιγραφές και τροποποιημένες εκδοχές αυτού του οχήματος.

Το Grad διαθέτει 40 σωλήνες εκτόξευσης για ρουκέτες 122 χιλιοστών. Μία κανονική ρουκέτα έρχεται με ισχυρά εκρηκτική (HE-FRAG) κεφαλή, ενώ έχει μήκος 2,87 μέτρων και βάρος 66,6 κιλών. Η κεφαλή ζυγίζει μόνη της περίπου 18 κιλά. Άλλα διαθέσιμα πυρομαχικά είναι βλήματα με χημικές κεφαλές, κεφαλές καπνού, κεφαλές διασποράς κλπ. Οι τελευταίες περιλαμβάνουν αντιαρματικά υπο-πυρομαχικά ή υπο-πυρομαχικά κατά προσωπικού. 

Μία πλήρης ομοβροντία πυρών ενός Grad καλύπτει έκταση 8.000 έως και 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Το εν λόγω όπλο είναι πολύ αποτελεσματικό εναντίον ολόκληρων στοχευμένων περιοχών, όπως συγκεντρώσεις εχθρικών στρατευμάτων και οχημάτων, εχθρικών διαδρόμων προσαπογειώσεων κλπ.

Χρειάζονται μόνο 3 λεπτά για να προετοιμαστεί το όχημα εκτόξευσης για πυρά. Οι ρουκέτες μπορούν να εκτοξευθούν απευθείας από την καμπίνα ή τηλεκατευθυνόμενα από το όχημα. Είναι επίσης πιθανό να εκτοξευθούν βλήματα χωρίς να προετοιμαστεί θέση πυρός για τον εκτοξευτή. Αυτό το χαρακτηριστικό του οχήματος διασφαλίζει γρήγορο χρόνο απόκρισης. Απαιτούνται μόνο 2 λεπτά για να φύγει το Grad από την θέση πυρός του. Σε τόσο σύντομο χρόνο το Grad προλαβαίνει να αποφύγει εχθρικά αντίποινα.

GALLERY

BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
BM-21 Grad
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache
Οπλικά συστήματα 0

Τους έπιασε τρέμουλο τους Τούρκους-Δύο τάγματα αναβαθμισμένων ελικοπτέρων Apache AH-64E και AH-64A για την Αεροπορία Στρατού σε Αιγαίο και Έβρο σύντομα

Το ένα από τα δύο τάγματα θα είναι επίλεκτο, αφού θα αποτελείται από την αιχμή του δόρατος των Apache: την...
Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...