Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσία: Εγκαταλείπει τη χώρα ο πολιτικός Λεονίντ Γκόζμαν – Τον θεωρούσαν πράκτορα

«Χαίρομαι που με άφησαν. Υπέθετα ότι θα με άφηναν μετά από έναν τρίτο ή τέταρτο γύρο που θα επακολουθούσαν. Για κάποιους λόγους δεν τον έκαναν. Εάν δεν έρθουν να με συλλάβουν και πάλι στις επόμενες δύο ώρες σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς», μεταδίδουν διαδικτυακά μέσα της Ρωσίας επικαλούμενα δηλώσεις του Γκόζμαν.

Λίγη ώρα πριν αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός πολιτικός, η κόρη του Όλγκα Γκόζμαν δήλωσε στο κανάλι του You Tube «Chodorkofski –live», ότι ο πατέρας της ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Ρωσία. Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι ο πατέρας της πάσχει από χολολιθίαση και πρέπει να χειρουργηθεί.

Την νύχτα της 28ης προς την 29η Σεπτεμβρίου η δημοσιογράφος Ιρίνα Βορομπιόβα μετέδωσε ότι ο Γκόζμαν πέρασε τον έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο και περιμένει την αναχώρηση της πτήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κόρη του Όλγκα Γκόζμαν δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Svoboda (Radio Liberty) ότι ο πατέρας της αναχωρεί για το Ισραήλ μέσω Τουρκίας .

Ο Λεονίντ Γκόζμαν είχε φύγει από την Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Ουκρανίας , αλλά στην συνέχεια επέστρεψε. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε ότι ήταν «ηθική επιλογή». Τον Μάιο ο Γκόζμαν συμπεριελήφθη στο μητρώο «ΜΜΕ – ξένοι πράκτορες». Τον Ιούλιο εναντίον του και της συζύγου του ασκήθηκε ποινική δίωξη επειδή δεν είχε δηλώσει στις αρχές ότι έχει διπλή υπηκοότητα.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Γκόζμπαν είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 ημερών για μια ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook το 2020 , στην οποία ανέφερε ότι ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν χειρότερος από τον Χίτλερ, ενώ η NKVD χειρότερη από τα ΕΣ-ΕΣ.

Αφού εξέτισε την ποινή του, συνελήφθη εκ νέου μόλις βγήκε από το κέντρο κράτησης. Ο πολιτικός καταδικάστηκε σε 15 ημέρες φυλακή για μια ανάρτηση που είχε κάνει το 2013 στο Live journal στην οποία ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Στάλιν SMERSH και NKVD δεν ήταν καλύτερες από την Γκεστάπο και τα ΕΣ-ΕΣ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ