Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα επίθεση τύπου “BAGRATION” κατά της Ουκρανίας με στόχους Κίεβο και Βολύν

Πληροφορίες ειδικών και ανταποκριτών από το μέτωπο αναφέρουν ότι η Ρωσία τεράστιοι συρμοί τρένων μετακινούν εξοπλισμό από όλη την επικράτεια προς τα σύνορα με την Ουκρανία.  

“Η μετακινεί μετακινεί πραγματικά τεράστιους αριθμούν οπλικών συστημάτων και άλλου εξοπλισμού από όλη τη χώρα στα σύνορα με την Ουκρανία, για να υποστηρίξει τους Εφέδρους στρατιώτες που φτάνουν κατά κύματα στο μέτωπο", αναφέρει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αναλυτής του Conflict Intelligence Team, Kyrylo Mykhaylov είπε ότι "η Ρωσία μετακινεί στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα της Ουκρανίας από όλη τη χώρα, προετοιμάζει τους τελευταίους Εφέδρους στρατιώτες για μια τεράστια επίθεση κατά των Ουκρανών, με την οποία θα λέγαμε η Μόσχα έχει στόχο να φτάσει πιθανόν βαθιά στο ουκρανικό έδαφος, πιθανότατα και με την χρήση συμβατικών πυρηνικών όπλων"..

Την αναφορά αυτή έκανε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σήμερα».

Σύμφωνα με τον αμυντικό αναλυτή, η Ρωσία έχει αρκετά άρματα μάχης για πολλά χρόνια πολέμου, αλλά οι δυτικές χώρες δεν έχουν αρκετή ικανότητα να εκσυγχρονίσουν τα παλαιά τους όπλα, όπως οι Ρώσοι.

Ο Μιχαήλοφ σημείωσε ότι η μετακίνηση του ρωσικού εξοπλισμού μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης Εφέδρων,  δείχνει ότι ο ρωσικός στρατός δεν ήταν ορθά προετοιμασμένος εκ των προτέρων.

«Με την καλή έννοια, πολλές χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες θα έπρεπε να βρίσκονται ακόμη στους χώρους εκπαίδευσης και όχι στο μέτωπο.

Το γεγονός ότι τώρα η Μόσχα οδηγήθηκε σε επιστράτευση,  δείχνει ότι το όλο εγχείρημα ήταν κακώς σχεδιασμένο και έπιασε εξαπίνης όχι μόνο την πλειοψηφία του ρωσικού πληθυσμού, αλλά και ένα σημαντικό μέρος του στρατού», είπε ο ειδικός.

Όπως σημειώνει, “εάν η Ρωσική Ομοσπονδία θέλει να κινητοποιήσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους, τότε σίγουρα δεν θα έχει και αρκετά όπλα στις αποθήκες της.

Ταυτόχρονα, εάν ο εξοπλισμός αρχίσει να αποκαθίσταται έγκαιρα, η ποιότητα και η αξιοπιστία του θα αμφισβητηθούν”.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η ρωσική διοίκηση μπορεί πραγματικά «να βγάλει οποιοδήποτε άρμα μάχης T-72 από την μακρά αποθήκευση και να το έχει επιχειρησιακά έτοιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Ωστόσο, η Ρωσία τώρα, δεν έχει την ικανότητα να  εκσυγχρονίσει τα άρματα αυτά ( εγκατάσταση θερμικής απεικόνισης, νέου συστήματος ελέγχου πυρός και ούτω καθεξής).

Έτσι, η Ρωσία θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς διαύλους εφοδιασμού, κάτι που θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα για το Κρεμλίνο.

"Όπως γνωρίζετε, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε μερική μερική επιστράτευση στην Ρωσία για την «προστασία και την ακεραιότητά της χώρας» όπως ανέφερε ο ίδιος.

Έτσι, οι στρατιωτικές επιτροπές της Ρωσίας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο, εκπληρώνοντας το διάταγμα του επικεφαλής του Κρεμλίνου.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στέλνει τους Εφέδρους απευθείας στην πρώτη γραμμή χωρίς προετοιμασία, κάτι που είναι τραγικό σε περίπτωση επιχειρήσεων.

Έρχεται επίθεση τύπου “Μπαγκρατιόν” και με την χρήση συμβατικών πυρηνικών όπλων

Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη μερική επιστράτευση στη Ρωσία, η Δύση αναμένει κάποια επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο ουκρανικός Τύπος προσπαθεί να ερμηνεύσει μια σειρά από γεγονότα ως προετοιμασία της Μόσχας για μεγάλη επίθεση στο Κίεβο και το Βολύν.

Έτσι, πρώτα από όλα, την προσοχή των ουκρανικών ΜΜΕ τράβηξε η πρόσφατη συνάντηση Πούτιν και Λουκασένκο.

Δεν έγιναν σημαντικές δηλώσεις, από τις οποίες συνάγεται ότι κάτι κρύβουν οι επικεφαλής της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, αλλά σίγουρα δεν έγινε γνωστό το τι συμφώνησαν οι δύο ηγέτες.

Κινήσεις που δείχνουν τεράστιες προετοιμασίες για επίθεση κατά των Ουκρανών

Μετά την επίσκεψη του Λουκασένκο στη Μόσχα, η Λευκορωσία άρχισε να εκσυγχρονίζει τους σιδηροδρόμους, να επισκευάζει πλατφόρμες εκφόρτωσης και διαβάσεις και να προετοιμάζει τα τρένα της.

Επίσης, αναπτύχθηκε νέο χρονοδιάγραμμα για τη μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού.

Επιπλέον, στον ουκρανικό Τύπο κυκλοφόρησαν φήμες για πιθανή αποστολή Εφέδρων Ρώσων στη Λευκορωσία για να πραγματοποιήσουν περαιτέρω χτυπήματα κατά της Ουκρανίας, από την ΒΔ πλευρά της Ουκρανίας.

Η πρώτη γραμμή δράσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας μπορεί να είναι το Volyn προκειμένου να αποκοπούν οι κύριες διαδρομές για τον εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με Ουκρανούς δημοσιογράφους, τα ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν επίσης σοβαρό πλήγμα στο Κίεβο, το οποίο στο μέλλον θα ενισχύσει τη θέση της Ρωσίας σε πιθανές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Επιθέσεις θα γίνουν και στους χώρους ανάπτυξης αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών εγκαταστάσεων και σιδηροδρομικών αρτηριών μεταφοράς.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επισκευές στον σιδηρόδρομο της Λευκορωσίας πραγματοποιούνται από Ρώσους ειδικούς και ο εκσυγχρονισμός των σχετικών μονάδων έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι εργασίες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στα αεροδρόμια Zyabrovka και Luninets και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κρατήσει μερικούς μήνες ακόμη, ενώ και οι δύο χώρες θα βγουν κυριολεκτικά διαλυμένες από αυτόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ