Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιταχύνουν δραστικά την επίθεσή τους στην Ουκρανία μετά από μια απροσδιόριστη αλλαγή τακτικής, δήλωσε την Παρασκευή ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ καθώς η εισβολή μπήκε στην 100ή ημέρα της.
Ο Καντίροφ είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε περιγράψει «νέα καθήκοντα για τη βελτίωση περαιτέρω τακτικών» στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Μόσχα την Πέμπτη.
«Τα μέτρα θα αυξήσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα των επιθετικών ελιγμών, γεγονός που θα συμβάλει στην ταχύτερη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής της ρωσικής δημοκρατίας Τσετσενίας του Βορείου Καυκάσου.
Επιπλέον, ο Σοιγκού ευχαρίστησε τους Τσετσένους μαχητές για τη σημαντική συνεισφορά τους στον αγώνα κατά των εθνικιστικών σχηματισμών και των συγκροτημάτων Bandera.
Με τη σειρά του, ο Καντίροφ ευχαρίστησε τον υπουργό για την υψηλή εκτίμηση του έργου των ειδικών δυνάμεων.
"Αισθανόμαστε την πλήρη υποστήριξη από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας από τις πρώτες ημέρες της έναρξης της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία . Είμαι βέβαιος ότι η περαιτέρω συνεργασία μας θα αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της επίλυσης των καθηκόντων που έχει θέσει ο ανώτατος διοικητής", κατέληξε ο επικεφαλής της Τσετσενίας.
Ο Καντίροφ αναφέρει τακτικά ότι στέλνει ομάδες εθελοντών για να συμμετάσχουν σε ειδική επιχείρηση για την απελευθέρωση του Ντονμπάς . Πριν από αυτό, εκπαιδεύονται στο Ρωσικό Πανεπιστήμιο Spetsnaz στο Gudermes .