Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Πολεμική αποψίλωση στην ηγεσία του Πούτιν! Νεκροί δύο αξιωματικοί και ο καλύτερος σκοπευτής του

Η Ρωσία παραδέχεται ότι έχασε δύο ανώτατους αξιωματικούς μέσα σε μια μέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός συνταγματάρχη που στάλθηκε στο μέτωπο για να αντικαταστήσει έναν άλλον που είχε σκοτωθεί λίγες μέρες νωρίτερα στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός εξάλειψε τον λοχία Σεργκέι Τσάρκοφ, ο οποίος λέγεται ότι ήταν ένας από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές του ρωσικού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σεργκέι Τσάρκοφ ήταν 38 ετών και θεωρούνταν ο καλύτερος Ρώσος ελεύθερος σκοπευτής.
 
Οι Ρώσοι επιβεβαίωσαν τον θάνατο του στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των μαχών του 41χρονου αντισυνταγματάρχη Ντένις Σουχάνοφ. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται και η ημερομηνία θανάτου του.

Ο θάνατος αποκαλύφθηκε την ίδια μέρα με τον συνταγματάρχη Denis Kozlov, 40 ετών. Ο Κοζλόφ είχε σταλεί για να αντικαταστήσει τον συνταγματάρχη Σεργκέι Πορόχνια, ο οποίος είχε πεθάνει στις 14 Μαρτίου. Ο Κοζλόφ πέθανε κατά την αποτυχημένη διάβαση του ποταμού Ντόνετς, τη μάχη στην οποία η Ρωσία έχασε ένα ολόκληρο τάγμα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ήττες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. 

Ο Κοζλόφ σκοτώθηκε όταν ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν ρουκέτες στην περιοχή. 

Ο συνταγματάρχης Denis Kozlov, 40, πέθανε στην Ουκρανία στις 11 Μαΐου 2022.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της αποτυχίας της Ρωσίας και δείχνουν τα υπολείμματα δύο κατεστραμμένων πλωτών γεφυρών που επιπλέουν στον ποταμό Donets και κατεστραμμένα τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα.

Φαίνεται ότι ο ρωσικός στρατός προσπαθούσε να περικυκλώσει το Lyshansk και το Severodonetsk, αλλά η επίθεσή τους μετατράπηκε σε σφαγή όταν η Ουκρανία αντιλήφθηκε τα σχέδιά τους.

Ο θάνατος του Κοζλόφ, του 42ου συνταγματάρχη που πέθανε στον πόλεμο - αναδεικνύει τον τεράστιο απολογισμό που υπέστη η ηγεσία του Πούτιν. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου ένας συνταγματάρχης κάθε δύο ημέρες. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ