Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

CNN: Εδώ ο ρωσικός στρατός υπέστη την μεγαλύτερη ήττα του! Απανθρακωμένοι στρατιώτες, κατεστραμμένα τανκς- Εικόνες φρίκης

Ομάδα του CNN πήγε στην πόλη Bilohorivka της ανατολικής Ουκρανίας την Τρίτη, όπου η Ρωσία πιστεύεται ότι υπέστη μια από τις μεγαλύτερες ήττες στην μάχη από την έναρξη του πολέμου. Εκεί, ένα ολόκληρο χωράφι, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την πρώτη γραμμή, είναι γεμάτο με καμένα υπολείμματα ρωσικών τεθωρακισμένων και απανθρακωμένους στρατιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ουκρανικός στρατός λέει ότι κατέστρεψε "τουλάχιστον 73 ρωσικά βαρύ μαχητικό εξοπλισμό και μηχανήματα" την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων τανκς T-72 και οχημάτων μάχης πεζικού, όταν ένα τάγμα ρωσικού στρατού προσπάθησε τρεις φορές να διασχίσει τον ποταμό Severski Donetsk. 

 

 
Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι έχασαν σχεδόν όλο τον θωρακισμένο εξοπλισμό τους. Δεν είναι γνωστό πόσοι Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο τάγμα που χρησιμοποιήθηκε στην προσπάθεια να περάσει το ποτάμι. Ένα τάγμα της Μόσχας έχει περίπου 500 στρατιώτες.

Ολόκληρη η παραποτάμια περιοχή είναι γεμάτη από κατεστραμμένα ρωσικά τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πολυβόλα με σπειροειδείς σωλήνες και απανθρακωμένους Ρώσους στρατιώτες. 

Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι οι Ρώσοι προσπάθησαν να περάσουν τον ποταμό μέσω τριών σημείων.

«Προσπάθησαν κάποια στιγμή, απέτυχαν, τσακίστηκαν. Τη δεύτερη φορά που προσπάθησαν, καταστράφηκαν. Επιτέλους έχασαν το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού τους. Εκεί προσπάθησαν τέσσερις φορές. Την πρώτη φορά που απέτυχαν, συντρίφτηκαν από το πυροβολικό. Και τη δεύτερη φορά. Κάθε φορά προσπαθούσαν ακόμη περισσότερο, χωρίς να ξέρουν ότι παρακολουθούσαμε όλα όσα έκαναν. Σε κάθε τους επίθεση, καταλήξαμε σε μια άλλη», είπε ο αξιωματικός.

Είπε ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν πυρά πυροβολικού για να καταστρέψουν τη ρωσική πλωτή γέφυρα και χρησιμοποίησαν επίγειες δυνάμεις για να σπρώξουν την τεθωρακισμένη στήλη.

«Δεν πρόλαβαν να περάσουν ή να ρίξουν βάρκες. Παρακολούθησα με drones πώς έπεσαν στο νερό και βυθίστηκαν», πρόσθεσε.

Ο αξιωματικός είπε στη Ρωσία ότι έπεσε θύμα «απαρχαιωμένων» στρατιωτικών τακτικών και της δικής του προπαγάνδας.

«Έχουν κάποια νέα πράγματα, αλλά ως επί το πλείστον όλα είναι ξεπερασμένα. Οι τακτικές είναι επίσης ξεπερασμένες. Και από τεχνολογική άποψη, απέχουν πολύ από το ΝΑΤΟ και τα αμερικανικά όπλα», είπε στο CNN.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ