Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Τι θα συμβεί στη Ρωσία μετά τον θάνατο του Βλαντιμίρ Πούτιν;

Ο Πούτιν είναι το πυρηνικό όπλο στο ρωσικό οπλοστάσιο, στη λατρεία της προσωπικότητας του οποίου βασίζεται η Ρωσία. Όμως η σύγχυση των ρωσικών ελίτ είναι ήδη αισθητή σήμερα.

Μια τέτοια άποψη μιλώντας στο "Strana" εξέφρασε ο σύμβουλος του επικεφαλής του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών, Βαντίμ Ντενισένκο.

«Τι θα συμβεί στη Ρωσία μετά τον θάνατο του Πούτιν; Αυτό είναι ένα σημαντικό ερώτημα, η απάντηση στο οποίο εξαρτάται από το ποιος θα τον ακολουθήσει. Θα είναι ένας Χρουστσόφ υπό όρους, αυτός που θα απομυθοποιήσει τη λατρεία του Πούτιν; Ή θα έρθει ένας υπό όρους Στάλιν, ποιος θα πει ότι ο Πούτιν είναι ο Λένιν-2 μας και πρέπει να τον δοξάσουμε;», λέει ο Ντενισένκο.

Η κατάσταση στη Ρωσική Ομοσπονδία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ξεκινώντας από το πόσο θα διαρκέσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Από αυτή την άποψη, ο Ντενισένκο αντλεί αναλογίες μεταξύ της σημερινής Ρωσίας και της ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΣΣΔ κατέρρευσε για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι υστερούσε σε σχέση με τον πολιτισμένο κόσμο κατά περίπου 10 χρόνια στα ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με τον Ντενισένκο, η σύγχρονη Ρωσική Ομοσπονδία έχει παρόμοια υστέρηση. Η διαδικασία της κατάρρευσης της Ρωσίας έχει ήδη ξεκινήσει, πιστεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μια χώρα όπως η Σοβιετική Ένωση δεν θα μπορούσε να κυβερνηθεί χωρίς σοβαρή τεχνολογία υπολογιστών. Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Η Ρωσία υστερούσε ακόμη και χωρίς κυρώσεις σε πολλές πτυχές (τόσο στην ηλεκτρονική όσο και στη διαστημική βιομηχανία) από τον πολιτισμένο κόσμο για 5-7 χρόνια. «Οι μόνες ανακαλύψεις ήταν σε ορισμένα τμήματα του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος. Χωρίς τεχνολογία, ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να υποστηριχθεί μόνο από μια παγκόσμια δικτατορία», σημειώνει ο Ντενισένκο.

Ακριβώς με αυτό συνδέεται η ολοένα και πιο ενεργή «καταστολή» στη Ρωσία, πιστεύει ο σύμβουλος του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Τώρα σφίγγονται οι βίδες στη Ρωσία, γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι αδύνατο να κυβερνηθεί η χώρα διαφορετικά, μόνο με την ενίσχυση της δικτατορίας. Είναι δύσκολο να πούμε πού θα οδηγήσει αυτό. Θα έρθει αργότερα ο υπό όρους Γιέλτσιν, ένας δημοκράτης που θέλει να «κλίνει τη Ρωσία ενάντια στη Δύση», σημειώνει ο Ντενισένκο.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξαρτάται επίσης άμεσα από αυτό. Θα πει ο νέος ηγέτης μετά τον Πούτιν ότι τελείωσε η «ειδική επιχείρηση»; Υποθετικά, μπορεί να είναι οτιδήποτε. 50/50», είπε ο Ντενισένκο. Κατά τη γνώμη του, η Ρωσική Ομοσπονδία αντιμετωπίζει τώρα μια πρόκληση: να αλλάξει το σύστημα και να «χάσει» κάποιες από τις ελίτ ή να προσποιηθεί ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

«Στη Ρωσική Ομοσπονδία, άρχισαν ενεργά να ξεκινούν μια αφήγηση ότι ο Πούτιν ξέρει τι κάνει και πού οδηγεί τη χώρα. Αυτή η αφήγηση ξεκίνησε είτε από ηλίθιο είτε από προδότη. Γεγονός είναι ότι αυτή η ιστορία είτε θα κάνει τον Πούτιν ακόμα μεγαλύτερη θεότητα από ό,τι είναι τώρα, είτε, με μεγάλη πιθανότητα, θα τον μετατρέψει σε έναν ηλικιωμένο δικτάτορα που τον ακολουθεί η σκιά του», πιστεύει ο Βαντίμ Ντενισένκο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...