Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Προειδοποίηση Λαβρόφ: Ο κίνδυνος για πυρηνικό πόλεμο δεν πρέπει να υποτιμάται!

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ «η Ρωσία κάνει ήδη πολλά» για την επίλυση της τρέχουσας κρίσης

Σε νέες δηλώσεις περί πυρηνικού πολέμου προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει μπει στον τρίτο μήνα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass, χαρακτήρισε μη αποδεκτό έναν πυρηνικό πόλεμο. «Αποτελεί θέση αρχής της Μόσχας» δήλωσε σε ρωσικό κανάλι, ωστόσο -όπως είπε- ο κίνδυνος μιας τέτοιας σύγκρουσης δεν πρέπει να υποτιμάται.

Υπενθύμισε ότι τον Ιανουάριο τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προέβησαν σε δήλωση για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου.

«Φυσικά, σε μια εποχή που οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι, δεν θα ήθελα αυτοί να διογκωθούν τεχνητά – και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να το κάνουν αυτό. Οι κίνδυνοι είναι σοβαροί, είναι πραγματικοί και δεν πρέπει να υποτιμώνται» τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Ρωσία κάνει ήδη πολλά» για την επίλυση της τρέχουσας κρίσης.

Όπως σημείωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, η ρωσική πλευρά, ήδη από τη διακυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παρουσίασε τη θέση της περί μη αποδοχής πυρηνικού πολέμου.

«Τα όπλα που προμηθεύει η Δύση, νόμιμος στόχος για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις»

Ο Λαβρόφ επανέλαβε πως τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία από τη Δύση θα είναι νόμιμος στόχος για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Φυσικά, αυτά τα όπλα θα είναι νόμιμος στόχος για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης» είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ